Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska 43 pregleda
Održan 1. međunarodni festival komorne glazbe

Amadeus fest u čast Mozarta i za širenje glazbene ponude Bjelovara

Prvi festival komorne glazbe Amadeus fest
1/12
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
U tri festivalska dana Bjelovarčani su imali prigodu vidjeti izvrsne profesionalne glazbenike

Bjelovarska udruga glazbenih umjetnika organizirala je 1. međunarodni festival komorne glazbe Amadeus fest 2018. pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara. Novoosnovanoj udruzi, koja okuplja profesionalne, afirmirane glazbenike s područja našega grada, namjera je proširiti glazbenu ponudu u Bjelovaru, promovirati naše glazbene snage te svake godine u lipnju održavati Amadeus fest u čast jednog od najvećih skladatelja svih vremena – Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Code Club Podrška države, Velike Britanije, Zagrebačke banke i Školske knjige u provođenju projekta Programiranje za mlade Bjelovarčane

Mozart je rođen 1756., iste godine kada je osnovan i Bjelovar, i upravo ta poveznica, kao i ona da su mnogi poznati glazbeni umjetnici rođeni i školovani u Bjelovaru, bili su razlozi za osnutak trodnevnog festivala. U tri festivalska dana Bjelovarčani su imali prigodu vidjeti izvrsne profesionalne glazbenike, mahom rođene Bjelovarčane, ali i one koji su s Bjelovarom povezani preko školskih klupa ili poslovno. Ulogu u festivalu imala je i Glazbena škola “Vatroslav Lisinski”, ali i Ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar koja je predstavila projekt “Bečka kavana” te pripremila građanima delicije iz Mozartova vremena.

sajam Gospodarstvo Zagrepčani i gosti kušat će domaće proizvode OPG-ova iz Bjelovara

– Grad Bjelovar je izdvojio 50.000 kuna za 1. međunarodni festival glazbe jer smatra da u njega vrijedi ulagati. Manifestacija podsjeća na Varaždinske barokne večeri, a Bjelovar će ovim festivalom isto nastojati biti na pragu nečeg velikog i važnog – kazao je gradonačelnik Dario Hrebak.     

Energetska obnova DV u Bjelovaru Energetska obnova Uštede u vrtiću Bjelovar – grijemo se minimalno, a jako nam je toplo