Izbornik
Naslovnica Županije
Primjer dobre integracije

Asdren Djokaj novi predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine

ISTAKNUTA JE dosadašnja suradnja Splitsko-dalmatinske županije i Vijeća albanske manjine na brojnim projektima i aktivnostima
Foto: SDŽ
Davor Pavić: Županija se ponosi primjerom dobre integracije albanske nacionalne manjine, koja je inspiracija i poticaj za daljnje jačanje međuetničkih odnosa

Konstituirajućoj sjednici Vijeća albanske nacionalne manjine u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na kojoj je za predsjednika jednoglasno izabran Asdren Djokaj, nazočio je u pročelnik kabineta župana Splitsko-dalmatinske županije Davor Pavić. Za Djokajevu zamjenicu, također jednoglasno, izabrana je Klaudija Paljuca.

Doprinos u ratu i miru
Davor Pavić je u ime župana Blaženka Bobana čestitao izabranima te je zahvalio albanskoj nacionalnoj manjini na svemu što već godinama radi na dobrobit Splitsko-dalmatinske županije.

– Pripadnici albanske nacionalne manjine imali su veliku ulogu u Domovinskom ratu i u stvaranju Republike Hrvatske i na tome vam od srca hvala. Moram istaknuti dosadašnju suradnju Splitsko-dalmatinske županije i Vijeća albanske manjine na brojnim projektima i aktivnostima te čvrsto vjerujem da će se ona nastaviti i u budućnosti. Splitsko-dalmatinska županija ponosi se primjerom dobre integracije albanske nacionalne manjine, koji služi kao inspiracija i poticaj za daljnje jačanje međuetničkih odnosa – poručio je Davor Pavić.

Snažna povezanost
Dodao je kako su kroz svoje aktivno sudjelovanje u lokalnim institucijama, društvenom životu zajednice i aktivnostima u raznim udrugama, Albanci uspostavili snažnu povezanost s lokalnom zajednicom i svim njezinim žiteljima.

– Vaš doprinos u našem društvu služi kao most suradnje i dijaloga među etničkim skupinama. Mnogi Albanci uspješno su pronašli zaposlenje i ostvarili velike doprinose u različitim sektorima, čime su postali neizostavni dio našeg ekonomskog i društvenog razvoja – zaključio je Pavić.

Na izborima u Vijeće albanske nacionalne manjine u Splitsko-dalmatinskoj županiji izabrani su: Asdren Djokaj, Gabrijel Doći, Nikola Doći, Mateo Doći, Mario Domgjonaj, Leonard Dulaj, Lek Lekaj, Valentin Domgjoni, Alek Dulaj, Palush Bisaku, Dibran Bylygbaschi, Valentina Djokaj, Lirim Bylygbaschi, Florije Deskaj, Fidane Deskaj Dervisholli, Marjan Lekaj, Patrik Nikollaj, Mark Prekpaljaj, Danijela Paljuca, Anton Nikolaj, Engjell Nikollaj, Klaudija Paljuca, Mikuš Paljuca i Anamarija Prekpaljaj.

Konstituirajućoj sjednici Vijeća albanske nacionalne manjine u Splitsko-dalmatinskoj županiji nazočila je i Ermina Lekaj Prljaskaj, saborska zastupnica albanske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru.

Unatoč povećanom broju zahtjeva uspjeli smo pronaći rješenje kako bismo djeci omogućili upis, prvenstveno onoj čija su oba roditelja zaposlena i imaju prebivalište u Vinkovcima Zaprimljena 244 nova zahtjeva za upis djece u gradske vrtiće Imamo slatke muke. Veći broj djece u vrtićima prekrasna je vijest PROJEKT obuhvaća Gundulićevu, Vukovarsku, Stepinčevu, Sljemensku, Kolodvorsku i Kapelsku ulicu te dio Višnjevca Poboljšanu uslugu će izravno osjetiti 7500 građana Osijek dobiva 30 km nove vodoopskrbne i kanalizacijske mreže SVAKO DIJETE treba imati pravo na sudjelovanje u nastavnom procesu, druženje s vršnjacima i neopterećeno odrastanje, istaknuto je na konferenciji Projekt vrijedan 1,094.289,95 eura financiran je bespovratnim sredstvima EU i Zagrebačke županije Osigurana potpora 225 pomoćnika u nastavi i jednog stručnog posrednika