Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Projekt vrijedan 12 milijuna kuna

Atrakcije "Med dvemi vodami"

Marulov grunt
Foto: Međimurska županija
Otvorit će se centri u Križovcu i Frkanovcu, a na području Svetog Martina na Muri uredit će se staze koje će vratiti ljude rijeci

U javnoj ustanovi za zaštitu prirode Međimurska priroda održana je početna konferencija projekta "Med dvemi vodami", vrijednog više od 12 milijuna kuna. Najavljene su tri veće investicije – Centar za posjetitelje "Med dvemi vodami" u Križovcu, edukacijsko-interpretacijski centar "Marulov grunt" u Frkanovcu i eko-turističke poučne pješačke i biciklističke staze "Svetomartinska Mura" na području Općine Sveti Martin na Muri. Čak 10,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava dobiveno je iz fondova EU.

Međimurska županija Virus Zapadnog Nila U šest godina troje zaraženih

Ravnatelj Međimurske prirode Siniša Golub ističe da se idejno taj projekt pripremao desetak godina, a operativno posljednje tri godine. U Frkanovcu će se rekonstruirati i opremiti objekt u vlasništvu Županije. U Križovcu će se urediti dječje igralište, suvenirnica i brvnara posvećena hrastu Adamu. U Svetom Martinu na Muri uredit će se staze koje će vratiti ljude rijeci.

– Ovaj projekt je primjer korištenja fondova EU, ali i primjer kvalitetnog korištenja potencijala županije i regije – rekao je župan Matija Posavec i zaključio da se Međimurje pozicionira u sam vrh ponude kontinentalnog turizma u Hrvatskoj.

Kaštel grofa Feštetića Veselje u Pribislavcu Tristotinjak učenika napokon će stari dvorac zamijeniti modernom školom Sajam je proteklih godina izazivao veliku pozornost građana iz cijele županije Dvorana Graditeljske škole Čakovec Sajam sigurnosti i prevencije 5. put