Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Dvorana Graditeljske škole Čakovec

Sajam sigurnosti i prevencije 5. put

Sajam je proteklih godina izazivao veliku pozornost građana iz cijele županije
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Jedinstveni smo u Hrvatskoj po Zakladi za prevenciju, koju smo formirali na razini Međimurske županije, rečeno je na predstavljanju

Peti Sajam sigurnosti i prevencije održat će se u petak 21. rujna u sportskoj dvorani Graditeljske škole u Čakovcu i na terenima SRC-a Mladost u Čakovcu. Počinje u 10 sati.

– Sajam će se odvijati na otvorenom i zatvorenom prostoru. Bit će više od 40 izlagača, a putem radionica posjetitelji će imati prilike vidjeti pokazne vježbe, prezentaciju protueksplozijskih uređaja i opreme, te svakodnevni rad JVP-a, HGSS-a i Crvenog križa – najavio je voditelj Službe krim policije Danijel Mikulić.

Prekom  - za ivericu Foto: Siniša Radiković Prelog lider u gospodarenju otpada Drobljene regale i prozore izvoze u Mađarsku, skupljaju i jestivo ulje

– Kada je riječ o preventivnim programima, smatram da PU Međimurska prednjači u osmišljavanju i inicijativi. Županija podupire ovakve događaje i moram napomenuti da smo jedinstveni u Hrvatskoj po Zakladi za prevenciju, koju smo formirali na razini Međimurske županije. Imamo i Vijeće za prevenciju za koje godišnje izdvajamo iz proračuna 50.000 kuna, pa Savjet za sigurnost prometa na cestama, Povjerenstvo za suzbijanje zloupotrebe droge i mnoge druge programe. U preventivu iz proračuna izdvajamo više od 200.000 kuna godišnje - naglasio je župan Matija Posavec, koji očekuje dolazak ministra Božinovića.

Darko Dragičević Uređenje Poučna staza u Gornjem Kuršancu u čast poginulih policajaca bicikli Poziv ZJZ-a Potičite radnike da biciklom ili pješice dolaze na posao!