Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
PROJEKT “PLETENICA ŽIVOTA – FAZA II”

Automobil udruzi koja pomaže starijim osobama

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Udruga iz općine Veliko Trojstvo partner je u projektu, a automobilom će prevoziti starije do dnevnog boravka

Jedan od važnih projekata koje provodi Bjelovarsko-bilogorska županija s ciljem poboljšanja kvalitete života sugrađana treće životne dobi jest i projekt “Pletenica života – faza II” vrijedan 1,5 milijuna kuna s bespovratnim sredstvima.

Udruživanje sedam turističkih zajednica na projektu razvoja kulturnog turizma Žele stvoriti drukčiji, konkurentni, inovativni i održivi turistički proizvod

Županija je nositelj, a partneri su udruga Pomoć u kući starijim osobama općine Veliko Trojstvo i Centar za pomoć i njegu u općini Veliki Grđevac. Projektom je obuhvaćeno 110 osoba, riječ je o osobama starije životne dobi, osobama s invaliditetom te članovima obitelji uključenih u projektne aktivnosti, a zaposleno je osam osoba.

U sklopu projekta „Pletenica života – faza II“ u Velikom Grđevcu i Velikom Trojstvu organizirani su dnevni boravci kao mjesta okupljanja, druženja i organiziranja aktivnosti sugrađana treće životne dobi. Osigurana su i dva automobila, jedan za svakog partnera.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs već je jedno vozilo predao Centru za pomoć i njegu u općini Veliki Grđevac, a ovih dana ključeve automobila koji će služiti za prijevoz korisnika od njihovih domova do dnevnog boravka uručio je članovima udruge Pomoć u kući starijim osobama općine Veliko Trojstvo.

S BANKAMA POTPISALI UGOVORE Županija preuzima trošak kamata za kreditiranje proljetne sjetve

– Moramo imati partnerske odnose kako bismo dobili zeleno svjetlo za neki projekt. Ovim projektom dobit ćemo najvažnije, a to je inkluzija i uključenost korisnika u društvene aktivnosti. Bitno je da svi zajedno pomažemo, i to na konkretan način – naglasio je župan Damir Bajs.