Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Međunarodni balonaški tjedan

Bajkoviti Rabuzinovi prizori brončani u Alpama

Bajkoviti prizori balona iznad snijegom prekrivenih Alpi ostavljaju bez daha
1/8
Foto: Varaždinska županija
Članovi Balon kluba Zagreb u balonu Varaždinske županije "Svečanost cvijeća" popeli su se na tron osvojivši 3. mjesto od 15 balonaških ekipa koje su sudjelovale na natjecanju

U snježnom Mauterndorfu u Austriji održan je Međunarodni balonaški tjedan na kojem je sudjelovao i balon Varaždinske županije „Svečanost cvijeća“. Članovi Balon kluba Zagreb popeli su se na tron osvojivši 3. mjesto od 15 balonaških ekipa koje su sudjelovale na natjecanju. Povoljno vrijeme i odlična atmosfera omogućili su održavanje nekoliko prekrasnih letova na ovom idiličnom krajoliku.

Foto: Varaždinska županija

Predstavljen jedinstveni balon u Hrvatskoj Rabuzinova 'Proslava cvijeća' Predstavljen jedinstveni balon u Hrvatskoj

Bajkoviti prizori 'Svečanosti cvijeća', balona Varaždinske županije iznad austrijskih Alpi prekrivenih snježnim pokrivačem uistinu ostavljaju bez daha, a ovakva umjetnost posebna je u promociji Varaždinske županije diljem Europe.

Također, možemo biti ponosni i na činjenicu da je prvo umjetničko djelo koje je preletjelo Alpe poteklo iz kista jednog od najznačajnijih hrvatskih slikara naive našeg Ivana Rabuzina.

Foto: Varaždinska županija

Početkom svibnja, balon Varaždinske županije sudjelovat će na najšarenijem outdoor eventu u Hrvatskoj – Croatia Hot Air Balloon Rally koji će biti održan u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Cilj je da špilja postane turistička atrakcija koju će posjećivati i učenici Špilja Vindija postat će turistička atrakcija novcem iz EU Nova istraživanja arheološkog bisera u kojem su živjeli neandertalci