Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Župan uputio dopis

Bajs pozvao premijera da sjednicu Vlade održi u Bjelovarskoj županiji

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Župan Damir Bajs u svom je dopisu Vladi istaknuo broje projekte koji se realiziraju u suradnji Bjelovarsko-bilogorske županije i Hrvatske vlade

Župan Damir Bajs uputio je dopis predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću u kojem ga poziva da jednu od sjednica Vlade RH održi na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

"Glumina" napokon u vlasništvu Grada Čazma kupila nekretnine za sportski kompleks

Župan Bajs je na 6. sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina te predsjednikom Odbora za lokalnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskom saboru održanom u Zadru 14. lipnja predložio da se jedna od sjednica Vlade RH održi na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a prijedlog je premijer Plenković načelno prihvatio.

U dopisu upućenom predsjedniku Vlade župan Bajs naveo je da postoji niz projekata koji su u tijeku, a vezani su uz suradnju Bjelovarsko-bilogorske županije i Hrvatske vlade. Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija provodi niz europskih projekata vrijednih pola milijarde kuna, a u koje je uključena i gradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. Energetski se obnavljaju 44 školske zgrade u vrijednosti 140 milijuna kuna te je u realizaciji niz drugih europskih projekata.

Završene radionice u sklopu “Spone” Dugotrajno nezaposleni prekvalificirat će se za cvjećare, web-dizajnere...

Treba spomenuti i završetak gradnje željezničke pruge Sv. Ivan Žabno - Gradec koja je pred puštanjem u promet kao i nastavak gradnje brze ceste prema Bjelovaru. To je samo dio projekata koji su važni za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, a realiziraju se u partnerskom odnosu s Vladom RH što je u dopisu upućenom predsjedniku Vlade istaknuo bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.