Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
pomoć poljoprivrednicima

Beskamatni krediti za sjetvu i odgoda vraćanja onih lanjskih

Foto: Damir Špehar/PIXSELL/Ilustracija
Ove je godine stigao rekordan broj zahtjeva za kredit za proljetnu sjetvu, podnijelo ih je 198 korisnika u vrijednosti većoj od 30 milijuna kuna

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs u okviru mjera koje ima Županija s ciljem pomoći gospodarstvu, obrtništvu i poljoprivredi, a vezanih za pomoć zbog pandemije koronavirusa, donio je odluku o prolongaciji vraćanja kredita za poljoprivrednike koji još nisu vratili kredit korišten za proljetnu sjetvu 2019. do 30. lipnja ove godine.

Rok do 30. travnja Veliki interes za županijsku kreditnu liniju za proljetnu sjetvu

Za ovogodišnje korisnike županijske mjere kreditiranja proljetne sjetve Bjelovarsko-bilogorska županija predložila je poslovnim bankama da se rok povrata kredita produži na godinu dana. Također, Bjelovarsko-bilogorska županija na sebe će preuzeti kompletan iznos kamatne stope te će tako krediti za naše poljoprivrednike biti beskamatni, odnosno besplatni. Treba spomenuti da je Županija zaprimila rekordan broj zahtjeva poljoprivrednika za korištenje kredita proljetne sjetve u iznosu većem od 30 milijuna kuna, a zahtjeve je podnijelo 198 korisnika.

Počinje 13,2 milijuna kuna vrijedna obnova Doma za starije osobe Bjelovar Nova fasada, stolarija, grijanje za 260 korisnika i 76 zaposlenika Doma

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija objavila je javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kreditiranje proljetne sjetve u 2020. još 10. veljače, a sudeći po broju zahtjeva, poljoprivrednici su ga jedva dočekali. Kako bi to ostvario, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je ugovore o kreditiranju proljetne sjetve s predstavnicima pet komercijalnih banaka, Privrednom bankom Zagreb, Erste & Steiermärkische bankom, Zagrebačkom bankom, Podravskom bankom i Hrvatskom poštanskom bankom. Osim toga, Županija ima 17 potpornih mjera u poljoprivredi, a jedna od najdugovječnijih i najuspješnijih u provođenju je upravo mjera kreditiranja proljetne sjetve.