Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
U Domu zdravlja Čakovec program posvećen osnaživanju mentalnog zdravlja

Besplatna psihološka pomoć za građane u psihologijskom centru

PROGRAMOM su predviđene radionice i predavanja, a za sve te zdravstvene usluge ne treba uputnica
Foto: Međimurska županija

U Domu zdravlja Čakovec nedavno je započela provedba posebnog programa posvećenog osnaživanju mentalnog zdravlja u kojem tim psihologinja građanima nudi psihološku podršku i pomoć nizom modela – od savjetovanja i psihološke dijagnostike do edukacije i prevencijskih aktivnosti.

Stručni tim ovog psihologijskog centra Doma zdravlja čine mr. sc. Jelena Klinčević, klinička psihologinja, te Paula Štefić, mag. psih., Marta Vugrinec Pivčević, mag. psih., i Eleonora Glavina, mag. psih. Te zdravstvene usluge su besplatne, za njih nije potrebna uputnica, a namijenjene su osobama svih dobnih skupina s različitim emocionalnim, psihosocijalnim i zdravstvenim teškoćama te poteškoćama u ponašanju. Rad s korisnicima također podrazumijeva više modela, od individualnog, obiteljskog do grupnog tretmana, pri čemu se posebna pozornost pridaje diskreciji kako bi se korisnici osjećali zaštićeno i ugodno.

Programom osnaživanja mentalnog zdravlja, koji provode Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, predviđene su i radionice te predavanja. Psihologijski centar nalazi se na prvom katu Doma zdravlja Čakovec (u prostorima Djelatnosti za psihologiju), te radi od 7.30 do 19.30.

Građani se mogu naručiti osobno, od ponedjeljka do petka od 13 do 15 sati, zatim putem e-adrese psihologija@dzck.hr ili putem broja telefona 040/372-390.

Potencijalnim korisnicima ovog programa na raspolaganju je i mogućnost kratkog psihološkog savjetovanja bez najave, srijedom od 13 do 15 sati. Mentalno zdravlje je, prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, stanje dobrobiti u kojem pojedinac ostvaruje svoje potencijale, može se nositi s normalnim životnim stresovima i biti produktivan i sposoban pridonositi svojoj zajednici. Mentalno zdravlje snažno je povezano sa subjektivnim osjećajem dobrobiti – emocionalnom, psihološkom, socijalnom (društvenom), duhovnom, ali i tjelesnom dobrobiti i sastavni je dio općega zdravlja.

Smotru i predavanje organizirao je Grad Čazma, u suradnji s MUP-om, Ravnateljstvom civilne zaštite, Područnim uredom civilne zaštite Varaždin, Službom civilne zaštite Bjelovar Provedeno osposobljavanje povjerenika Civilne zaštite Povjerenici i zamjenici aktiviraju se u slučaju katastrofe ili nesreće Na dvorcu je ove godine završena konstrukcijska obnova. Nova će sredstva biti utrošena namjenski na građevinsko-obrtničke radove, restauratorsko-konzervatorske i arheološke radove, vodovod i odvodnju, strojarske i elektroinstalacije, vatrodojavu i dizalo Svi radovi moraju završiti 30. lipnja 2026. godine Nekadašnji sabor velikaša, dvorac Kerestinec, ide u obnovu za 13,7 milijuna eura Pročelnik gradskog Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Davor Mecanović kaže kako građani jednostavnije i brže dolaze do svih potrebnih dozvola Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Vinkovaca Preduvjet za razvoj brza je i efikasna gradska uprava