Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Neće biti gladne djece u školama

Besplatna užina za 831 učenika

Školski obrok
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL/Ilustracija
Obuhvaćene su sve osnovne škole na području grada

Grad Varaždin učenicima u riziku od siromaštva osigurao je besplatnu prehranu u svim osnovnim školama. Zahvaljujući projektu "ŠkolSka PrehranA za Sve – SPAS II", koji se provodi drugu godinu zaredom, 831 učenik će svakodnevno u školi dobiti besplatnu užinu ili ručak po minimalnoj cijeni.

vrtić Kozarčeva Investicije Nakon 40 godina obnovljen vrtić Kozarčeva

Zahvaljujući uspješnoj prijavi projektnog prijedloga, Gradu Varaždinu je iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije gotovo 1,050.000 kuna, što će biti dovoljno za prehranu učenika do kraja školske godine 2018./2019., napominju u Gradskoj upravi. Grad se javio na poziv za dostavu projektnih prijedloga koji je objavilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru Fonda europske pomoći za najpotrebnije. Partneri su svih sedam osnovnih škola s područja Grada Varaždina, Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin i Katolička osnovna škola Svete Uršule.

Čehok i Bakić Varaždin i Varteks Traže model prebijanja dugova

– Cilj je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u osnovnim školama na području grada – navode prijavitelji projekta kojem je odobren maksimalni iznos prihvatljivih troškova jer je dobio najveći mogući broj bodova.

Pravo na prehranu jedan učenik može istovremeno ostvariti za besplatnu užinu u punom iznosu, a sukladno važećem cjeniku škole, i subvenciju ručka do maksimalno 5,47 kuna.

Grad Varaždin je i prijašnjih godina osiguravao besplatne obroke školske kuhinje siromašnoj djeci putem Zaklade „Hrvatska za djecu“ i Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

Prijam za izbornike Prijam Varaždinski izbornici kod gradonačelnika