Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Grad Čazma

Besplatne knjige za osnovnoškolce

Andrea Prugovečki Klepac
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Procijenjeno je koliko je lanjskih udžbenika u dobrom stanju te će njih koristiti dio učenika ovogodišnje generacije

U suradnji s Osnovnom školom Čazma procijenjeno je koliko je lanjskih udžbenika u dobrom stanju te će njih iskoristiti ovogodišnja generacija učenika, a radne bilježnice, kao i sve koje treba zamijeniti i ove će godine osigurati Grad Čazma.

– Treću godinu osiguravamo besplatne udžbenike i radne bilježnice za sve učenike od 1. do 8. razreda naše škole. Činjenica je da je naša škola ušla u eksperimentalni program novog kurikuluma te će prvi i peti razredi dobiti udžbenike po novom programu, sedmi razred će biti u STEM području koje će biti novo, ali sve ostale razrede čekaju materijali po dolasku u školu. Prema tome, roditelji učenika naše škole bez stresa, kako financijskog tako i druge prirode, mogu i ove godine očekivati da će se Grad pobrinuti za udžbenike i radne bilježnice za njihovu djecu – rekla je pročelnica Andrea Prugovečki Klepac.

Grad ove godine isplaćuje i jednokratnu financijsku pomoć u iznosu od tisuću kuna za kupnju ud??benika učenicima koji će upisati prvi razred Srednje škola Čazma, smjer Opća gimnazija, bez obzira na prebivalište. – I taj smo projekt počeli prije četiri godine. U proračunu su osigurana sredstva za sve učenike koji upišu Opću gimnaziju u Srednjoj školi Čazma – kaže Prugovečki Klepac.

suradnja s Poljacima Potpisan Sporazum o suradnji Čazma će uz pomoć Poljske bolje koristiti novac iz EU