Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Dobili vaučer od 15.000 eura

Besplatni internet u središtu Garešnice

Foto: Grad Garešnica
Wi-Fi pristupne točke postavljene su na Hrvatskom domu, Knjižnici i čitaonici Đuro Sudeta te na zgradi gradske uprave, na Trgu hrvatskih branitelja i na jezeru Skresovi

Za sve Garešničane i slučajne prolaznike na određenim će gradskim lokacijama internet biti dostupan besplatno. Putem natječaja WiFi4EU Gradu Garešnici dodijeljen je vačuer u vrijednosti 15.000 eura za razvoj bežične mreže.

Osvjetljavanje Cijela Garešnica dobila modernu LED rasvjetu

Wi-Fi pristupne točke postavljene su u Garešnici na Hrvatskom domu, Knjižnici i čitaonici Đuro Sudeta, Erste banci te na zgradi gradske uprave, na Trgu hrvatskih branitelja i na jezeru Skresovi.

Kako su objasnili u Poduzetničkom centru Garešnica, WiFi4EU je program Europske komisije čija je svrha promicati uvođenje besplatnog Wi-Fi-a za stanovnike i posjetitelje europskih gradova i sela.

Njegov je cilj osigurati brzu internetsku vezu u gradskim i ruralnim područjima, u parkovima, na trgovima, odnosno na javnim, kulturnim i zdravstvenim ustanovama, ali i poticati razvoj i promicanje digitalnih usluga u lokalnim tijelima.

Damir Bajs poslovni objekt na 1.770 četvornih metara Za Tehno park Garešnica 19,8 milijuna kuna iz EU fondova

Kako je dobar dio gradskih aktivnosti usmjeren na jačanje turističke ponude u gradu i privlačenju turista, uvođenje besplatnog interneta unaprijedit će razinu javnih usluga koje se turistima nude u Garešnici, ali i zadovoljiti potrebe lokalnog stanovništva.