Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
OSIGURANO 400.000 KUNA ZA DESETODNEVNU REHABILITACIJU

Besplatno liječenje u Naftalanu za branitelje, vatrogasce i oboljele od psorijaze

1/4
Foto: Zagrebačka županija
Zagrebačka županija financirat će ove godine sa 620.000 kuna bolničko liječenje u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan za hrvatske branitelje, udovice poginulih branitelja, dobrovoljne vatrogasce te stanovnike Zagrebačke županije oboljele od psorijaze.

Zagrebačka županija osigurala je sredstva za besplatno liječenje 120 hrvatskih branitelja i udovica poginulih branitelja, 20 vatrogasaca i 30 pacijenata oboljelih od psorijaze. U sve tri kategorije osobe moraju biti s područja Zagrebačke županije, priopćeno je iz Županije. 

Ministar turizma posjetio je specijalnu bolnicu u Ivanić-Gradu ‘Naftalan je savršen spoj svega što gosti traže od lječilišta’

Za desetodnevnu medicinsku rehabilitaciju branitelja i udovica osigurano je 400.000 kuna. Sredstva su povećana u odnosu na prošlu godinu i bit će dostatna za liječenje 20 branitelja više nego prošle godine.

Inače, prethodnih sedam godina kroz rehabilitaciju u Naftalanu prošlo je oko 500 branitelja s područja Zagrebačke županije.

Za medicinsku rehabilitaciju dobrovoljnih vatrogasaca Zagrebačke županije osigurat će se 70.000 kuna, čime će desetodnevna rehabilitacija biti omogućena za 20 vatrogasaca.

Javni poziv Županija dijeli 2,4 milijuna kn potpore

Ujedno, liječenje u trajanju od 14 dana u Naftalanu osigurat će se i za 30 pacijenata oboljelih od psorijaze, a Županija će za tu namjenu osigurati 150.000 kuna.

Da bi se osiguralo pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije potrebna je odgovarajuća medicinska dokumentacija (mišljenje i nalaz doktora specijalista o potrebi bolničkog liječenja), a o opravdanosti i terminima liječenja odlučit će liječničko Povjerenstvo SB Naftalan ovisno o težini oboljenja.

Sjednica skupštine Gradit će se dvije nove škole i četiri dvorane

Zahtjev za liječenje podnosi se bolnici, a obrazac Zahtjeva s podacima o obveznoj dokumentaciji nalazi se na web-stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr (u rubrici Ustrojstvo/ Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb/ Liječenje u Naftalanu na teret proračuna Zagrebačke županije) i Naftalana www.naftalan.hr.

Liječničko povjerenstvo dat će prednost osobama koje tijekom 2019. ili ranije nisu koristile usluge liječenja u Naftalanu putem ovog programa Zagrebačke županije, a u svrhu što boljeg rasporeda i dodjele termina liječenja, pozivaju se svi zainteresirani da svoje zahtjeve dostave bolnici do 1. lipnja.