Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Sjednica skupštine

Gradit će se dvije nove škole i četiri dvorane

Foto: Zagrebačka županija
Gradnja dvorana u Klinča Selima, Bedenici, Graberju Ivaničkom i Zaprešiću te škola u Strmcu i Luki zajedno s rekonstrukcijom stajat će 210 milijuna kuna

U Zagrebačkoj županiji gradit će se četiri nove sportske dvorane, dvije osnovne škole i rekonstruirat će se još 11 škola. Financijska sredstva za navedene kapitalne investicije osigurat će Zagrebačka županija u suradnji s gradovima i općinama te kreditnim zaduženjem za koje su vijećnici Županijske skupštine dali zeleno svjetlo.

Održana konferencija “Prilike za razvoj i napredak” Županija je u top pet po ugovorenim sredstvima iz EU

Riječ je o 80 milijuna kuna vrijednom kreditu s rokom otplate od 10 godina uz fiksnu kamatnu stopu od 0,79 posto. Gradnja dvorana u Klinča Selima, Bedenici, Graberju Ivaničkom i Zaprešiću te škola u Strmcu i Luki zajedno s rekonstrukcijom stajat će 210 milijuna kuna.

– To je iznimna financijska injekcija u gospodarstvo i nastavak naših nastojanja da djeci osiguramo jednake uvjete školovanja. S obzirom na to da naše gospodarstvo kontinuirano raste, a time raste i proračun Zagrebačke županije, otplata ovog kredita neće biti nikakav problem – istaknuo je župan Stjepan Kožić.

Od ostalih točaka na sjednici je prihvaćen prijedlog izmjena i dopuna akcijskih planova javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu za 2020., a donesen je Akcijski plan energetske učinkovitosti Zagrebačke županije za razdoblje 2020. – 2022. godine kao i Akcijski plan Županijske razvojne strategije za ovu godinu. Prihvaćena je odluka o izmjenama i dopunama Statuta Zagrebačke županije te izmjene i dopune statuta svih škola kojima je osnivač Županija do čega je došlo zbog zakonskih usklađenja.

Zagrebačka županija Raspored besplatnih pregleda kože za veljaču, ožujak i travanj

Na sjednici je prihvaćeno izvješće o radu župana za drugu polovicu 2019. godine kao i izvješća o radu za prošlu godinu županijskog Savjeta mladih, Savjeta za socijalnu skrb, Savjeta za zdravlje, Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata, Antikorupcijskog povjerenstva, Povjerenstva za ravnopravnost spolova kao i Koordinacije za ljudska prava.