Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Ministar turizma posjetio je specijalnu bolnicu u Ivanić-Gradu

‘Naftalan je savršen spoj svega što gosti traže od lječilišta’

1/12
Foto: Zagrebačka županija
Projekt je vrijedan 63,5 milijuna kuna, a podrazumijeva gradnju vanjskog i unutarnjih bazena, bolničke kuhinje i restorana, dvorane za kinezioterapiju, polivalentnu dvoranu i bolničko parkiralište

Ministar turizma Gari Cappelli i zagrebački župan Stjepan Kožić u društvu ravnatelja Specijalne bolnice Naftalan Gorana Maričića obišli su lokaciju na kojoj se upravo završavaju radovi druge faze proširenja bolnice za medicinsku rehabilitaciju.

Održana konferencija “Prilike za razvoj i napredak” Županija je u top pet po ugovorenim sredstvima iz EU

Liječi već 30 godina

Naftalan je svjetski poznato lječilište koje primjenom terapije zemnim mineralnim uljem – naftalanom – već trideset godina pomaže oboljelima od različitih kožnih i upalnih reumatskih bolesti. Vrijedan gotovo 63,5 milijuna kuna, razvojni projekt “Naftalan 2 s unutarnjim i vanjskim bazenima” podrazumijeva gradnju vanjskog i unutarnjih bazena, bolničke kuhinje i restorana, dvorane za kinezioterapiju, polivalentnu dvoranu i bolničko parkiralište.

Projekt je podržala Zagrebačka županija s 22,5 milijuna kuna, ali i jamstvima za kredit od 28 milijuna kuna koje je ustanova sama podigla u Zagrebačkoj banci.

– Veseli me što smo pred samim dovršetkom radova ove faze dogradnje lječilišta te da su naši gosti jednako zadovoljni rezultatima realizacije ovog projekta kojim ćemo znatno poboljšati sadržaje lječilišta Naftalan te otvoriti nove perspektive razvoja naše bolnice, Ivanić-Grada i županije – rekao je ravnatelj Specijalne bolnice Naftalan Goran Maričić.

Dan jedinstvenoga europskog broja za hitne službe 112 obilježava se 11. veljače Centar 112 Zagreb lani je zaprimio 506.000 poziva, a sve ih je manje zlonamjernih

– U svijetu su poznata dva izvorišta naftalana čija su ljekovita svojstva prepoznata kod ljudi s reumatološkim i kožnim oboljenjima, u Azerbajdžanu i u Ivanić-Gradu. Imajući u vidu da je zdravstveni turizam najbrže rastući turistički sektor s godišnjom stopom rasta od 15 do 20 posto, a da se upravo u Zagrebačkoj županiji nalazi hrvatski nacionalni adut lječilišnog turizma, odlučili smo financijski te jamstvima podržati ovaj projekt – izjavio je župan Stjepan Kožić.

Spoj kulture i prirodne ljepote

Turistički potencijal lječilišta prepoznao je i ministar turizma Gari Cappelli.

– Specijalna bolnica Naftalan jedan je od primjera uspješnog spoja pružanja zdravstvenih i lječilišnih usluga i turističke djelatnosti, a uz prirodne ljepote te bogato kulturno nasljeđe koje se nalaze u njegovoj okolici u cijeloj Zagrebačkoj županiji, predstavlja savršen spoj svega onoga što gosti traže prilikom ovakve vrste putovanja – kazao je ministar Gari Cappelli. 

Potpisan ugovor o poslovnoj suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) Poduzetnicima vrlo povoljne kamate, Županija ih subvencionira do kraja kredita