Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Poduzetnički centar Pleternica

Bespovratna sredstva za pomoć poduzetnicima i obrtnicima

Pleternica
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Projekt “Koraci suradnje“ vrijedan je 657.000 kuna

Poduzetnički centar Pleternica ostvario je bespovratna sredstva na Pozivu na dostavu projektnih prijedloga za pružanje visokokvalitetnih usluga malim i srednjim poduzećima putem poduzetničkih potpornih institucija. Projekt “Koraci suradnje“ vrijedan 657.000 kuna s 85% sufinancira se iz fonda EU za regionalni razvoj, a omogućava oblikovanje i razvoj postojećih te uvođenje novih usluga. Centar tako postaje mjesto podrške malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i svim zainteresiranima. Cilj projekta je pružanje usluga informiranja, stručne i savjetodavne podrške za minimalno 280 malih i srednjih poduzeća kako bi se potaknuo gospodarski razvoj.

Antonija Jozić INTERVJU S Antonijom Jozić, gradonačelnicom Pleternice 'Vjerujem da je snaga grada u malim poduzetnicima i obrtnicima'

– Želimo jačati potpornu instituciju u smjeru razvoja i povećanja ponude usluga stručne i savjetodavne podrške. Nastojimo kroz razvoj potporne institucije stvoriti povoljno okruženje za razvoj poslovanja i povećati mogućnosti rasta i održivosti poduzeća u lokalnoj sredini, jer bez obzira na rast urbanih središta, važnost ruralnih područja kao mjesta na kojima ljudi žive i rade ne smije se podcijeniti – kaže voditeljica projekta Monika Maras.

Poduzetnički centar Pleternica je poduzetnička potporna institucija osnovana s ciljem poticanja lokalnog razvoja, s naglaskom na razvoj gospodarstva i poduzetništva. Uloga joj je osnažiti lokalne kapacitete za izradu projekata koji će se moći financirati iz fondova EU.

– S obzirom na uvriježeno mišljenje o malim i srednjim poduzećima kao generatorima ekonomskog rasta, od ključne je važnosti uočiti te prepreke i poraditi na njihovu uklanjaju – ističu u Centru.

Pleternica Odvojeno prikupljanje otpada pridonijet će očuvanju okoliša Završena gradnja reciklažnog dvorišta u Pleternici Bećarac Slavonsko blago s UNESCO-ova popisa kulturne baštine Bećarac će biti temelj razvoja turizma u Pleternici