Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Prijaviti se mogu pravne osobe do 15. travnja

Bespovratne potpore za istraživačke radove i projekte u poljoprivredi

Foto: Ivica Galović/PIXSELL 13.10.2023., Slavonski Brod - Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Sime Erlic u sluzbenom posjetu Brodsko-posavskoj zupaniji. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Brodsko-posavska županija objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora male vrijednosti za istraživačke radove i projekte u poljoprivredi.

Korisnik potpore može biti pravna osoba registrirana za znanstvene, odnosno istraživačke radove i projekte koja svoje istraživačke aktivnosti provodi na području Brodsko-posavske županije.

Potpora se odobrava za istraživačke radove i projekte primjenjive na poljoprivrednim gospodarstvima, a koji su vezani za navodnjavanje, ratarsku i stočarsku proizvodnju te proizvodnju voća i povrća.

Prihvatljivi su svi troškovi koji su nastali u pripremi i provedbi istraživačkih radova i projekata primjenjivih na poljoprivrednim gospodarstvima, a odnose se na rad istraživača, troškove instrumenata i opreme koja se upotrebljava za istraživačke radove ili projekte kao i drugi materijalni troškovi koji su nastali u izravnoj vezi s istraživačkim projektom.

Sredstva za provedbu Javnog poziva u ukupnom iznosu od 13.372 eura planirana su u županijskom proračunu za 2024. godinu.

Intenzitet potpore je do 100 posto prihvatljivih troškova, a najviše do 6686 eura po korisniku.

Potpore se odobravaju na temelju podnesenih zahtjeva za dodjelu potpora na propisanom obrascu. Prijave se podnose do iskorištenja raspoloživih sredstava u proračunu, a najkasnije do 15. travnja ove godine. Prijava s potrebnom dokumentacijom podnosi se poštom ili se osobno predaje u pisarnici Brodsko-posavske županije.

Sve potrebne informacije kao i obrasci i dokumenti mogu se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko-posavske županije (ured 300), Petra Krešimira IV 1, Slavonski Brod, tel.035/216-263, e-mail: djuric@bpz.hr. 

storyeditor/2024-03-15/ZAZELI_1.jpg Veća socijalna uključenost i prevencija institucionalizacije Novih 316 radnih mjesta i pomoć u kući za 1896 starih i nemoćnih Biskup Banja Luka Liturgijsko slavlje u katedrali sv. Bonaventure Marušić čestitao novom banjolučkom biskupu i zaželio nastavak suradnje storyeditor/2024-03-08/Skupstina_1.jpg Školstvo i obrazovanje prevladavali na aktualnom satu Preseljenje učenika i izmjena mreže škola zahtijevaju proceduru