Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
dan grada garešnice

Bilandžija: Stvorili smo uvjete za razvoj poduzetništva

Josip Bilandžija
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Dan grada proslavljen je skromnije nego inače zbog pandemije koronavirusa

Nedavno je obilježen Dan grada Garešnice koji zbog pandemije koronavirusa nije bio obilježen planiranim kulturnim, zabavnim i sportskim događanjima.

garešnica Četiri tvrtke u informatizaciju ulažu 1,6 milijuna kuna

Povod je to svakako za rezime posljednje tri godine grada pod vodstvom gradonačelnika Josipa Bilandžije. Iza njega je uspješan mandat koji su obilježili brojni realizirani projekti, prije svega usmjereni na stvaranje uvjeta za razvoj poduzetništva, ali i na sva druga područja s ciljem podizanje kvalitete života stanovnika Garešnice i prigradskih naselja.

- Lani smo realizirali ključne projekte važne za daljnji razvoj poduzetništva na području Garešnice. Otvorili smo novu Poduzetničku zonu u Kapelici i ponudili poduzetnicima 19 komunalno opremljenih parcela na kojima se mogu graditi gospodarski objekti i obavljati poduzetničke djelatnosti. Osigurali smo im i niz pogodnosti poput subvencioniranja kupoprodajne cijene zemljišta i oslobađanja od plaćanja komunalnog doprinosa. Otvorili smo zgradu Tehno parka u toj poduzetničkoj zoni u kojoj je uređeno 14 poslovnih prostora koje poduzetnicima nudimo uz subvencionirani zakup te pružanje poslovnih i savjetodavnih usluga u poslovanju. Svakako treba istaknuti i ranije otvoreni Poduzetnički inkubator te razrađeni sustav gradskih potpora obrtnicima, poduzetnicima i poljoprivrednicima - ukratko se prisjetio gradonačelnik.

Garešnica Učenici će na jesen doći u obnovljene školske zgrade

Valja napomenuti da je napredovala i cestogradnja te obnova prometnica i nogostupa, kao i određene mjere za mlade, obitelji i razne udruge.