Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
garešnica

Četiri tvrtke u informatizaciju ulažu 1,6 milijuna kuna

Foto: Grad Garešnica
Riječ je o tvrtkama Termometal, Tex, PNP i Croatia protekt, a projekti će biti sufinancirani iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Četiri garešničke tvrtke s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta te s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije potpisale su ugovore o ulaganjima u informatizaciju poslovanja vrijedne 1,6 milijuna kuna.

Garešnica Učenici će na jesen doći u obnovljene školske zgrade

Riječ je o tvrtkama Termometal, Tex, PNP i Croatia protekt, a projekti će biti sufinancirani iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Trenutačno je u tijeku njihova provedba koju vodi Poduzetnički centar Garešnica koji je projekte i pripremao. Najveći iznos uložit će Termometal, tvrtka koja se bavi proizvodnjom i distribucijom materijala i opreme za kućne i industrijske instalacije. Riječ je o 641.000 kuna, s tim da će se iz EU sufinancirati 328.000 kuna. Tim novcem Termometal će kupiti informatičku opremu i sustave kojima će unaprijediti poslovanje čime planira povećati prihode za minimalno 1,2 milijuna kuna, očuvati postojeća radna mjesta i zaposliti najmanje jednog djelatnika.

radovi na cestama Poboljšanje prometnica na području Garešnice

Tekstilna tvrtka Tex u informatizaciju će uložiti 402.000 kn,a sufinancira se 238.000 kn. Tvrtka će implementirati i nove module za integraciju poslovnih procesa te instalirati softver za izradu dizajna. Tvrtka PNP, koja se bavi proizvodnjom radijatorskog i ovjesnog pribora te trgovinom, uložit će 297.000 kuna od čega će fond EU sufinancirati 176.000 kn dok će tvornica za protektiranje teretnih guma Croatia protekt investirati 260.000 kn uz europsku potporu od 148.000 kn. I ove tri tvrtke time žele ojačati konkurentnost s tim da PNP planira i širenje na tržište Srbije i BIH.