Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Garešnica

Učenici će na jesen doći u obnovljene školske zgrade

Foto: Grad Garešnica
Svaka škola će dobiti novo krovište, fasadu, rasvjetu, grijanje...

Ovih su dana u punom jeku radovi na obnovi područnih škola u Kapelici i Garešničkom Brestovcu. Radovi odlično napreduju, majstori prognoziraju da će obnovu završiti ovoga ljeta tako da će učenici i njihovi učitelji u novoj školskoj godini imati puno ugodnije uvjete za održavanje nastave.

Garešnica Radovi na novom vrtiću pri kraju, Grad pomaže obrtnicima

– Projekt obnove kapeličke škole vrijedan je 1,1 milijun kuna, a radove na uređenju škole izvodi kutinska tvrtka Slu-kom. Ta će područna škola dobiti novo krovište, sanitarni čvor, grijanje i energetsku obnovu fasade. Odlično napreduje i 1,3 milijuna kuna vrijedna obnova područne škole u Garešničkom Brestovcu na kojoj radove izvodi tvrtka MD Gradnja iz Palešnika. I tu je riječ o klasičnoj energetskoj obnovi kojom će ta školska zgrada dobiti novo krovište, podne obloge, stolariju, rasvjetu, grijanje i fasadu – rekao nam je ravnatelj Osnovne škole Garešnica Slaven Marenić koji je zahvalan Gradu Garešnici i Županiji na pripremi i realizaciji tih projekata.

radovi na cestama Poboljšanje prometnica na području Garešnice

Što se tiče nastave koja se zbog pandemije već sedmi tjedan odvija na daljinu, ravnatelj Marenić kaže da se ona održava uredno te pohvaljuje učitelje i učenike na uloženom trudu u svladavanju svih poteškoća u online nastavi. Kaže da takav način poučavanja nije jednako kvalitetan kao redovna nastava, ali da je to sada nažalost jedina mogućnost da se nastava u ovim uvjetima održi i da se održi kontinuitet učenja i poučavanja.