Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Garešnica

Radovi na novom vrtiću pri kraju, Grad pomaže obrtnicima

Foto: Grad Garešnica
Bilandžija: Ovo je jedan od najvažnijih projekata gradske uprave kojim će biti riješen gorući problem nedostatka mjesta u postojećem vrtiću

Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija obišao je gradilište novog dječjeg vrtića u Garešnici, a s tijekom gradnje upoznao ga je Dragutin Kostanjšek direktor tvrtke koja je izvođač radova.

Garešnica Mladi iz udruge Mladi hrast kose travu, pomažu potrebitima

– U vanjskom dijelu gradilišta u tijeku je pilotiranje za montažu ograde oko vrtića, a u objektu se ugrađuje unutarnja stolarija, stavljaju knauf ploče na zidove i stropove, postavljaju se grijanje i ventilacija te podne ploče – rekao je Dragutin Kostanjšek koji je nazočne upoznao i s problemima s kojima su se susretali zbog pandemije koronavirusa.

– Bilo nam je otežana nabava opreme za ventilacijske sustave koji su dolazili iz Italije, morali smo ih čekati nekoliko tjedana, a morali smo i raditi s manje ljudi.

Garešnica Zgrada starog kina do kraja će godine postati prava ljepotica

Gradonačelnik Josip Bilandžija izrazio je zadovoljstvo što se gradnja vrtića privodi kraju i što se radovi kvalitetno i brzo izvode. Valja napomenuti da će Garešnica uz dosad poduzete mjere pomoći poduzetnicima i sufinancirati kamate na kredite za gospodarske subjekte te da će iz gradskog proračuna financirati obrtnike koji su prestali s radom s iznosom od 1000 kuna po obrtu mjesečno.