Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Garešnica

Mladi iz udruge Mladi hrast kose travu, pomažu potrebitima

Foto: Grad Garešnica
Mladi su pokosili travu oko svojih prostorija, a pomoći će i u uređenju javnih površina

Mladi okupljeni u udruzi Mladi hrast ovih su dana pokosili travu oko svojih prostorija smještenih u mjesnom domu u Hrastovcu, a namjera im je nastaviti s tom aktivnošću i pomoći u košnji javnih površina, ali i dvorišta starijih i nemoćnih ljudi u selu.

radovi na cestama Poboljšanje prometnica na području Garešnice

Kako doznajemo od predsjednika udruge Mislava Čuljata, tijekom pandemije koronavirusa članovi udruge okrenuli su se humanitarnom radu, a već su sudjelovali u akciji koju je vodio gradski Crveni križ tako da su pomogli pakirati i dijeliti namirnice potrebitima.

Ta je udruga osnovana prije pet mjeseci, a svakim danom joj se priključuje sve više mladih. Članove udruge podržava i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija koji im je dao na korištenje jednu gradsku prostoriju u Hrastovcu. Pokrenuli su i suradnju sa zakladom Zamah koja će im edukacijama i savjetovanjem pomoći u radu.

garešnica Podučavali stanovnike kako se razvrstava otpad

Želja im je svojim radom potaknuti i druge građane da djelovanjem daju doprinos zajednici u kojoj žive. Aktivnosti su do sada često provodili i na trošak svojih članova, a dogodine projekte planiraju prijaviti na gradske, županijske i druge natječaje.