Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Otvorena trgovina braniteljske zadruge s domaćim i zdravim proizvodima

Bilogorska košara – od poznatih bjelovarskih majburgera do bučina ulja, zimnice, ajvara, rakije...

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Radno je vrijeme od 8 do 16 sati, a subotom od 8 do 12 sati

Bjelovarsko-bilogorski kraj nadaleko je poznat po kvalitetnim domaćim proizvodima u kojima je sačuvana svježina okusa, čistoća prirode, toplina sunca i rad vrijednih ruku tamošnjih poljoprivrednika. Samo takva kombinacija može dati proizvode dostojne jedne košare u kojoj će se naći sve najbolje, ubrano, uzgojeno i prerađeno s bilogorskih polja.

Sisak: Otvoren novi vrtićki objekat Sisak Stari s povećanim kapacitetom djece pomoć mladim obiteljima Vrtić besplatan za treće i svako sljedeće dijete

Domaći i zdravi proizvodi

U suradnji Grada Bjelovara, TZ Bilogora-Bjelovar, Gradskog muzeja Bjelovar i članova Braniteljske zadruge „Bilogorska košara“ započelo je uređenje prodavaonice koja je upravo ovih dana postala posebno i objedinjeno mjesto ponude i potražnje kroz koju je zaživjela misao kako za kvalitetnu hranu treba proći najkraći put od polja do stola. Bilogorska košara, trgovina domaćih, zdravih proizvoda koju će voditi braniteljsko-socijalna zadruga svoja je vrata širom otvorila za sve one željne domaćih, provjerenih proizvoda.

– Nažalost, trebalo nam je trideset godina da prepoznamo koliko je bitno imati vlastitu proizvodnju i ovakvu trgovinu. Moram se jednoj osobi posebno zahvaliti, Bjelovarci znaju o kome govorim, to je moj zamjenik Igor Brajdić. Za neke stvari ni ja nisam vjerovao da se mogu napraviti, ali on je uporno gurao i krasan je primjer kako se može ono što se naumi kada se pokuca na sva moguća vrata. Brajdić je taj koji vas je sve okupio i koji je marljivo, strpljivo, korak po korak gradio odličnu priču. Otvaranjem trgovine ove vrste šaljemo poruku o kvaliteti proizvoda i dostupnosti kvalitete. Tek u ovoj krizi spoznali smo koliko je bitno imati svoje – kazao je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

HVALEVRIJEDAN PROJEKT Počeli radovi na trgovini 'Bilogorska košara' gdje će se moći kupiti domaći proizvodi

Radno vrijeme trgovine lokalnih bilogorskih specijaliteta bit će od 8 do 16 sati, a subotom od 8 do 12 sati, a nalazi se u Ulici Josipa Jurja Strossmayera 2b u Bjelovaru.

Dolazak ministrice

Neki od proizvoda koji će se naći na policama su kvargl, kuhani sirevi različitih okusa, bjelovarski majburger, suhomesnati proizvodi, bilogorski med, bučino ulje, zimnica, ajvar, rakije i likeri, džemovi, prirodni sokovi... Grad Bjelovar i TZ Bilogora-Bjelovar cijene i podržavaju domaće proizvođače i lokalnu proizvodnju. Otvorenju je prisustvovala i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. – Ovo je lijepa prigoda i već drugi put ovaj tjedan imam čast otvoriti ovakvu vrstu trgovine. Moramo osnažiti našu poljoprivredu, učiniti je dostupnom građanima. Ona mora biti profitabilna, ekonomski snažna. Ova trgovina ne treba biti samo u centru Bjelovara, već u svakom gradu. Ova Županija i lokalne jedinice samouprave jedni su od najboljih po povlačenju novca iz europskih fondova i na tome im čestitam. Sam Grad Bjelovar povukao je 340 milijuna kuna i ti će projekti donijeti razvoj, a dokazali ste da novac trošite učinkovito – kazala je na otvorenju ministrica Vučković.