Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
pomoć mladim obiteljima

Vrtić besplatan za treće i svako sljedeće dijete

Sisak: Otvoren novi vrtićki objekat Sisak Stari s povećanim kapacitetom djece
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
Grad Bjelovar prihvatio je prijedlog stranke Akcija bjelovarsko-bilogorska o pomoći mladim obiteljima

„Djeca su budućnost i ponos našega grada“ naziv je teme o kojoj stranka Akcija bjelovarsko-bilogorska govori gotovo godinu dana, a koja je napokon urodila plodom. Naime, Grad Bjelovar prihvatio je njihov prijedlog o pomoći mladim obiteljima s troje i više djece pa će vrtić od sada biti besplatan za svako treće i sljedeće dijete.

Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala novac za gradnju nove zgrade bolnice Za Opću bolnicu Bjelovar osigurana 272 milijuna kuna

Uvršteno u Proračun

Točnije, na prijedlog Akcije Bjelovarsko-bilogorske Gradsko vijeće Grada Bjelovara usvojilo je "Odluku o utvrđivanju mjerila za sudjelovanje roditelja - korisnika usluga u cijeni programa dječjeg vrtića" kojom se želi pomoći mladim obiteljima s troje i više djece. Navedenom odlukom roditelji/ skrbnici s više djece ostvaruju pravo na umanjenje sudjelovanja u cijeni programa, a Grad Bjelovar će za treće i svako sljedeće dijete u vrtiću preuzeti plaćanje u cijelosti, ako je prvo i drugo dijete polaznik osnovne škole. Do sada su besplatan smještaj za treće i svako sljedeće dijete ostvarivale obitelji čijih je dvoje djece bilo u vrtiću, a sada se to proširuje pa vrijedi i dok ona pohađaju osnovnu školu. – Navedenim mjerama želimo pomoći mladim obiteljima jer smo svjesni da su mladi, odnosno naša djeca, naša budućnost. Ovo je naš doprinos kojim želimo pomoći mladim obiteljima s troje i više djece, te nas iznimno veseli što je Grad Bjelovar prepoznao naš prijedlog i uvrstio ga u proračun za 2021. godinu – kazala je predsjednica Akcije bjelovarsko-bilogorske Zdenka Henc. Odlična je ovo vijest za sve roditelje u Bjelovaru, gradu koji izrazito pazi na vrtiće. 

Nastavlja se suradnja pripadnika postrojbi iz vojarne “Bilogora” i lokalne zajednice U misijama promoviraju Bjelovar

Nakon dugih 50 godina u Bjelovaru se gradi novi dječji vrtić za koji je odobreno sufinanciranje iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a Grad ga je prijavio na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te je dodijeljeno 6,308.804,31 kunu, dok je za opremanje potrebno još oko dva milijuna kuna što će se dodati iz proračuna Grada Bjelovara.

Već ima upita

Da će proširenje kapaciteta vrtića značiti puno, potvrdila je i ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar Anna Lauš rekavši da će to pridonijeti i kvaliteti pedagoških standarda. – Već smo imali upita iz okolnih naselja i vjerujemo da će se mjesta popuniti. Kapaciteti su tu, svatko tko treba može smjestiti dijete u vrtić – rekla je ravnateljica Lauš.