Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Nastavlja se suradnja pripadnika postrojbi iz vojarne “Bilogora” i lokalne zajednice

U misijama promoviraju Bjelovar

Foto: Ivona Ćuk
Na inicijativu vojske, ove je godine obnovljeno i uređeno nekoliko dječjih igrališta

U svrhu promocije Bjelovara i Bilogore na mirovnoj misiji u Poljskoj, gdje će se uskoro pripadnicima vojske Poljske, Rumunjske i Velike Britanije pridružiti i pripadnici iz sastava Topničko-raketne pukovnije Bjelovar, u vojarni "Bilogora" zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić uručio je zastavu RH brigadiru Marijanu Cikušu, zapovjedniku Topničko-raketne pukovnije i vojarne „Bilogora“ Bjelovar. Uručene su i zastavice Topničko-raketne pukovnije, ali i promidžbeni materijali koje je osigurala Turistička zajednica Bilogora – Bjelovar, koji su, kako je rekao zapovjednik Cikuš, važni u protokolarnim aktivnostima u misiji.

Grad Bjelovar dobitnik je nagrade “Miko Tripalo” Nagrada za transparentnost proračuna

– Nastavljamo dobru suradnju s lokalnom zajednicom. Ovim putem želim zahvaliti Gradu Bjelovaru, kao i pripadnicima naše postrojbe što su svoje vrijeme nesebično uložili u jednu lijepu priču kao što je obnova dječjih igrališta – kazao je Cikuš te dodao kako će pripadnici bitnice dobivenim promotivnim materijalima, a posebno zastavicama prezentirati postrojbu u protokolarnim susretima s pripadnicima vojske Poljske, Rumunjske i Velike Britanije.

Zamjenik Brajdić istaknuo je zadovoljstvo što je vojarna "Bilogora" perspektivna, a naglasio je da je to jako važno za Bjelovar iz dva aspekta - jedan je sigurnosni, a drugi gospodarski. Naime, u Bjelovaru radi nekoliko stotina vojnika iz svih krajeva države, što je dobro za bjelovarske iznajmljivače, ugostiteljske objekte, ali i obrtnike čije usluge koriste.

Veliki interes za učenje znakovnog jezika projekt “Korak naprijed” Veliki interes za učenje znakovnog jezika

– Naša vojarna je itekako perspektivna, a nekoliko stotina vojnika iz svih krajeva Hrvatske u Bjelovaru unajmljuju stanove, izađu u grad na kavu, pojedu ručak u restoranu, kupuju u lokalnim tekstilnim trgovinama. To je taj gospodarski aspekt. Za naše najveće manifestacije „Terezijane“, vojska pomaže u pripremi biciklističke utrke „Terezijaner“ u dužini 70 kilometara te je zadužena za čišćenje i pripremu terena kako bi bio siguran i prohodan. Na inicijativu vojske, ove godine je obnovljeno i uređeno nekoliko dječjih igrališta, što ćemo prakticirati i dalje. U znak zahvalnosti, danas smo brigadiru Cikušu darovali zastavu RH koju će vojnici s ponosom nositi i čuvati, kao i 100 zastavica Topničko-raketne pukovnije Vatra i udar. Tu su za vojnike koji odlaze u mirovnu misiju u Poljsku, gdje će promovirati Grad, i poklon-paketi Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar – rekao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.