Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Berba

Biogradski osnovnoškolci ubrali više od 100 kg maslina

Učenici su na 30 stabala ubrali oko 100kg maslina
1/7
Foto: Grad Biograd na Moru
Maslinovo ulje koristi se uglavnom za potrebe škole te se prodaje na štandovima i sajmovima u raznim prigodama

U školskom masliniku biogradske osnovne škole proteklih je dana vrlo živo. Učenici osmih razreda brali su masline i na oko trideset stabala ubrali više od 100 kilograma zdravih plodova. Školska zadruga “Lavanda” organizirala je prijevoz ubranih maslina do uljare, a učenici se već vesele ovogodišnjem maslinovu ulju. Biogradski školski maslinik njeguje uglavnom oblicu, domaću sortu masline, a maslinik održavaju isključivo učenici i djelatnici škole.

– Ubrane plodove odmah smo dali na preradu te očekujemo 20-ak litara kvalitetnog ulja. Ulje koje dobijemo koristimo uglavnom za potrebe škole, pakiramo ga u posebne boce s našom oznakom te prodajemo na štandovima i sajmovima u raznim prigodama. Prihod je namijenjen potrebama škole, za školsku radionicu te opremanje i obilježavanje prigodnih datuma, a dio je svakako namijenjen za darivanje, ali i u humanitarne svrhe – istaknuli su iz škole.

Gradnja POS-ovihh stanova u Biogradu Počela gradnja POS-ovih stanova u Biogradu na Moru Stanovi za 36 obitelji, cijena ‘kvadrata’ 1120 eura NASA-ine narukvice uređaji koje su koristili i američki piloti Hiperaktivni učenici uz NASA-ine će narukvice vježbati koncentraciju