Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Gradonačelnik Dario Hrebak u obilasku obnovljenog igrališta poručio:

Biram saborsku plaću, a gradonačelničkom će se obnavljati i graditi dječja igrališta

Gradonačelnik Dario Hrebak obišao je obnovljeno igralište u Ulici 1. svibnja
Foto: Grad Bjelovar
Obnovom igrališta zadovoljan je bio predstavnik Mjesnog odbora Alen Kiđemet, koji je kazao da je ovo jedno od najstarijih igrališta u gradu te da se u njega nije ulagalo oko 40 godina.

Otkad je preuzeo mjesto čelnog čovjeka u Gradu Bjelovaru, jedan od manjih ciljeva koje si je zadao gradonačelnik Dario Hrebak bio je obnoviti sva dječja igrališta na području grada. Čak 42 igrališta već se nekoliko godina redovito obnavljaju i održavaju, a za njih je ove godine izdvojeno 200 tisuća kuna. Posljednje obnovljeno igralište jest ono u Ulici 1. svibnja te ga je osobno obišao gradonačelnik Hrebak s još dobrih vijesti.

Za Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog 26 milijuna kuna Za Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog 26 milijuna kuna Tek treća glazbena škola u državi gradi se u Bjelovaru

Dio plaće i za stipendije

– Imamo 42 igrališta na području grada i na godišnjoj razini za njihovo održavanje u proračunu Grada osigurano je oko 200 tisuća kuna. To je jedan dio za održavanje, a drugi je još toliko za gradnju novih i održavanje postojećih igrališta. Ovdje na ovom igralištu nije puno uloženo, ali se već vidi da je obnovljeno i da će djeca ovog naselja biti zadovoljna – rekao jegradonačelnik napomenuvši da će ovakvih lijepih priča biti još više jer će uskoro njegova plaća gradonačelnika od 280 tisuća kuna godišnje odlaziti na uređenje dječjih igrališta i stipendije vrijednih učenika.

– Kao gradonačelnik neću biti na teret poreznih obveznika Grada Bjelovara i stoga ću svoju plaću pokloniti djeci i učenicima. U idućim godinama, Grad će više ulagati u obnovu dječjih igrališta kako bi djeca bila sigurna u svojim igrama. Taj novac, a vjerojatno i više od toga, svake godine ćemo utrošiti na uređenje i izgradnju novih dječjih igrališta. Dijelom tog novca stipendirat ćemo i naše vrijedne učenike što me posebno veseli. Dakle, od idućeg tjedna više neću biti na teret Grada Bjelovara, već će me plaćati porezni obveznici iz cijele Hrvatske da u Hrvatskom saboru predstavljam Bjelovar, odnosno cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju – istaknuo je Hrebak objasnivši kako će od sada primati samo saborsku plaću čiji je član službeno postao upravo ovih dana.

U fazama Bjelovar će graditi novo spremište Arhiva

Postavit će se i koš za košarku

Obnovom igrališta zadovoljan je bio predstavnik Mjesnog odbora Alen Kiđemet, koji je kazao da je ovo jedno od najstarijih igrališta u gradu te da se u njega nije ulagalo oko 40 godina.

– Ovo igralište koristi više od 30 djece svakog dana. Uređenjem smo dobili malu zelenu oazu u našem naselju i na zadovoljstvo djece uredili smo malo nogometno igralište. Moram napomenuti kako se sjećam da su čak naši roditelji nekada bojili i uređivali ovo igralište kako bi ono bilo sigurno za nas djecu, a to je bilo davno – rekao je Kiđemet i dodao da će dobiti i koš za ljubitelje košarke.