Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Epidemiološka situacija u županiji povoljna, Župan pohvalio stožer civilne zaštite

Bit ćemo spremni i bude li drugog vala

zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija
Župan Stjepan Kožić zahvalio je članovima Stožera i svim operativnim snagama na izvrsno obavljenom poslu

Epidemiološka situacija u Zagrebačkoj županiji vrlo je povoljna, ali je oprez i dalje potreban. Zaključak je to sjednice županijskog Stožera civilne zaštite koja se održala prošli tjedan, a kojoj je nazočio i župan Stjepan Kožić. Zahvalio je članovima Stožera i svim operativnim snagama na izvrsno obavljenom poslu.

Marina Golub Marina Golub: Jedva čekam godišnji, onda odlazim na svjetionik, a mobitel bacam u more

- Pandemiju nitko nije mogao predvidjeti, zadaće su vam dolazile iz dana u dan, a cilj je bio jasan - štititi stanovnike naše županije. Svi ste dali svoj maksimum i ja vam iskreno zahvaljujem na tome, posebice našim epidemiolozima koji su odradili sjajan posao - rekao je Kožić nadodavši da je Županija financijski stala iza rada Stožera i svih operativnih snaga.

A u Županiji podsjećaju da je na sjednici Županijske skupštine rebalansom osigurano dodatnih 4,6 milijuna kuna pomoći sustavu zdravstva uslijed pandemije.

Načelnik Stožera Nenad Babić također je zahvalio svima na predanom radu te kratko poručio:  „Ne ponovilo se!". Međutim, u slučaju novog vala Stožer će biti spreman te je na sjednici donesena odluka o nabavci nove opreme kako bi se napunile zalihe Stožera civilne zaštite ZŽ-a.

DAVOR PAVIĆ “Tri sam mjeseca spavao s mobitelom u ruci, a dnevno sam dobivao i do 2000 e-mailova”

Zbog povoljne epidemiološke situacije, a prema uputi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, županijski Dom zdravlja obustavio je rad izdvojenih ambulanti za pregled osoba sa sumnjom na zarazu koronavirusom i to na lokacijama u Ivanić-Gradu i Samoboru.

Bude li trebalo, Dom zdravlja Zagrebačke županije osigurat će ponovno aktiviranje COVID-19 ambulanti, a u međuvremenu, svi pacijenti s područja Zagrebačke županije koji nisu suspektni na COVID-19, a koji zbog predoperativne pripreme moraju obaviti testiranje, mogu to napraviti u Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije, uz uputnicu svog liječnika obiteljske medicine.