Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska 1174 pregleda
Kao neovisni, uz podršku Mosta

Bivši ministar Panenić kandidat za župana Vukovarsko-srijemske županije

Tomislav Panenić
Foto: Branimir Bradarić
Također, Most je predstavio Darka Posarića za kandidata za gradonačelnika Vinkovaca

Nekadašnji ministar gospodarstva u Vladi RH Tomislav Panenić jučer je predstavio svoju kandidaturu za župana Vukovarsko-srijemske županije. Panenić u izbore, kako je već i najavio za Večernji list, ulazi kao neovisni kandidat ali uz podršku Mosta.

- Svi koji će reći da je stanje u Vukovarsko-srijemskoj županiji dobro nemaju samokritičnosti. Isto tako, ako ta ekipa želi nastaviti dalje, onda nemaju niti viziju. I sam sam iz ovih krajeva tako da osjećam i znam da ova županija treba jak zaokret. Želim pokušati upravo u županiji nešto napraviti i pokrenuti promjene na bolje - rekao je Panenić na konferenciji za novinare koji vjeruje da na svibanjskim lokalnim izborima može poraziti aktualnog župana koji će mu biti najveći suparnik.

Ovom prilikom Most je predstavio Darka Posarića koji će biti kandidat za gradonačelnika Vinkovaca. On je rekao kako građani Vinkovaca nisu zadovoljni trenutačnim stanjem kao i da priželjkuju promjene na volje.  

- Doprijet ćemo do malih ljudi kojima imamo što ponuditi - istaknuo je Posarić.

Kandidaturu Panenića i Posarića došli su podržati i politički tajnik Mosta Nikola Grmoja kao i saborski zastupnik te stranke Miro Bulj. U svojoj izjavi Bulj je rekao kako je Slavonija danas zaboravljeno i prazno područje kao i da za katastrofalno stanje na istoku Hrvatske nema nikakvog opravdanja.  

- Na lokalnoj razini potrebne su promjene kako bi se one potom prelile i na nacionalnu razinu - rekao je Grmoja.