Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Zapljene marihuane

Bjelovarska županija pri dnu po broju ovisnika

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
U samo dva dana otkrili su dva polja na kojima se nelegalno uzgajala marihuana, a pojedine su stabljike dosezale visinu od čak 3,5 metra

Nakon što je daruvarska policija u akciji zaplijenila 28 kilograma marihuane i 22 stabljike indijske konoplje, pohvalili su se i ostalim ovogodišnjim „ulovima“. Naime, u samo dva dana otkrili su dva polja na kojima se nelegalno uzgajala marihuana, a pojedine su stabljike dosezale visinu od čak 3,5 metra.

Zaplijenjenu „robu“ na izvanrednoj konferenciji su pokazali u prostorijama Policijske postaje Daruvar pa su dvije velike vanjske prostorije i jedan ured bili puni ove ilegalne biljke. Osim zapljene ogromne količine marihuane, policija u Daruvaru pronašla je i laboratorij za uzgoj trave te malu plantažu.

Brza cesta Bjelovar-Virovitica O brzoj prometnici Bjelovar–Virovitica–T. Polje Cesta koja život znači za razvoj gospodarstva dviju županija

Akcija je to koja se odvila prije 10-ak dana tijekom koje je 35-godišnji Daruvarčanin „pao“ s deset kilograma marihuane i 22 stabljike, da bi samo nekoliko dana nakon toga na imanju njegova 37-godišnjeg sugrađanina policija tijekom pretrage otkrila 18 kilograma trave koja je bila zakopana u vrtu.

Protiv uzgajivača policija je podnijela kaznene prijave, a oduzeta droga bit će proslijeđena u Centar za forenzična ispitivanja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu.

– To je rezultat kontinuiranog rada, jer smo „snimili“ da je u zadnje vrijeme više droge u optjecaju i tako smo došli do dvojice koji su uzgajali marihuanu koju smo vam pokazali – rekao je Dalibor Čajsa, načelnik Policijske postaje Čazma.

Djeca su na skupu iznijela svoja mišljenja i potrebe Dječji tjedan ‘Hoćemo dvorište, a ne parkiralište’

O radu na kaznenim djelima neovlaštene proizvodnje i prometa drogama na području PU bjelovarsko – bilogorske govorio je Abel Car, načelnik odjela krim-policije koji je kazao kako je područje Bjelovarsko-bilogorske županije po broju konzumenata i ovisnika pri dnu u Hrvatskoj.