Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Dječji tjedan

‘Hoćemo dvorište, a ne parkiralište’

Djeca su na skupu iznijela svoja mišljenja i potrebe
1/7
Foto: Grad Bjelovar
Vaši su prijedlozi važni kako bi ovaj grad bio više po mjeri djeteta, istaknula je Bastijančić Erjavec

U Hrvatskoj se više od 30 godina prvi tjedan u listopadu obilježava kao Dječji tjedan, ove godine pod motom “Ljubav djeci prije svega”. Stoga je Društvo naša djeca Bjelovar na Trgu Eugena Kvaternika organiziralo javni skup djece, na koji se odazvao veliki broj vrtićanaca i osnovnoškolaca, a sve njih došla je pozdraviti zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec.

Božica Balenović Duračić Akcija udruge Knit a Square Za osmijeh djece s dalekog juga Afrike heklane lutkice Bjelovarčanke Božice

– Grad Bjelovar od 2016. ponosno nosi titulu “Grad prijatelj djece” koja je tu zahvaljujući vama, vašim aktivnostima, idejama i vašim glasovima. Vaši su prijedlozi važni kako bi ovaj grad bio više po mjeri djeteta – istaknula je Bastijančić Erjavec.

Djeca su na skupu iznijela svoja mišljenja i potrebe. Tako su djeca iz II. osnovne škole nosila natpis da žele dvorište, a ne parkiralište, što je zapazila i zamjenica gradonačelnika te obećala dvorište. Okupljanje djece završilo je puštanjem balona. U sklopu Dječjeg tjedna održana je svečana sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Bjelovara koju je predvodio “mali gradonačelnik” Rafael Pranjić. Na sjednici je bila i zamjenica gradonačelnika kojoj su mali vijećnici postavljali pitanja o dječjim sadržajima u gradu poput dječjih igrališta, a govorilo se i o dječjim pravima u Bjelovaru. Mali su vijećnici izglasali i prijedlog za “NAJakciju” DGV-a. Ovogodišnji je pobjednik slikovnica “Šetnja Bjelovarom” koju je izradila mala gradska vijećnica Lucija Stančin, a koja će biti kandidirana za ”NAJakciju” 2018. Središnjem koordinacijskom odboru akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”.

Dino Tomić Dino Tomić preselio se kao 14-godišnjak s obitelji u Norvešku Bjelovarac s norveškom adresom naslikao portrete kraljevske obitelji Bjelovar Uzbudljiv početak škole Dva europska projekta u I. OŠ Bjelovar