Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska 3240 pregleda
Na pomolu realizacija projekta koji se čeka godinama

Bjelovarski 'logor' bit će nogometni stadion sa 1366 sjedećih mjesta

Nogometni stadion u Bjelovaru
1/6
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Trenutačno se čeka lokacijska dozvola koju Grad Bjelovar treba dostaviti Ministarstvu državne imovine da 'logor' postane gradsko zemljište

Gradnja nogometnog stadiona, koja se spominje niz godina u Bjelovaru, konačno bi se mogla ostvariti. Naime, upravo se ovih dana očekuje pravomoćna lokacijska dozvola za stadion, koja je preduvjet i posljednji u nizu dokumenata koje Grad Bjelovar treba dostaviti Ministarstvu državne imovine kako bi zemljište, na kojemu se planira graditi, postalo gradsko vlasništvo. Ministarstvo bi, u ovom slučaju, gradu darovalo prostor bivšega vojnog kompleksa, zemljište iza postojećeg stadiona, ukupne površine od 7 hektara, poznatije kao „logor“.

Start-up Bjelovar Pokrenut je natječaj Start-up Bjelovar 2018. za poduzetničke ideje Za najbolju ideju 100 tisuća kuna

Osigurano 14 milijuna kuna

Osim toga, Bjelovar je u proračunu za 2018. osigurao 14 milijuna kuna za gradnju stadiona. Ova vijest posebno je oduševila bjelovarske nogometaše, a posebno predsjednika NK Bjelovar Josipa Juraja Tominca.

– Nadam se da će projekt uspjeti jer svi su sudionici jako zagrijani i smatram da prvi put imamo ekipu koja će riječi provesti u djelo. Trenutačno ne vidim nijedan problem koji bi nam mogao stati na put. Ove godine klub slavi 110 rođendan, to je puno godina za klub koji zbog infrastrukture nema mogućnost ulaska u II. HNL – kazao je Tominac. Naime, kako bi ostvarili dugoočekivani cilj ulaska u II. ligu, infrastruktura stadiona i njegovih popratnih objekata određena je nizom pravila koja će se ispoštovati gradnjom novog stadiona. Potreba za ovim, tvrdi Tominac, vidljiva je gotovo svake godine kada iz škole nogometa nekoliko nogometaša ode u velike klubove poput Dinama, Rijeke...

Ivica Ljevaković Stoljetna mađarska ostavština Signale vlaku za ulazak u stanicu daje uređaj star čak 133 godine

– Već kada imaju devet ili deset godina radimo selekciju, a oni zatim odlaze u klubove koji nisu amaterski klubovi poput našega. Naravno da mi je drago da odlaze na mjesto na kojem imaju veće mogućnosti, ali s novim stadionom to više neće biti potrebno – tvrdi Tominac. Ključ je upravo škola nogometa koja se nalazi među prve tri u kontinentalnom dijelu zemlje. Iako je Bjelovar poznat kao rukometni grad, manje je poznato da su mnogi reprezentativci i igrači I. HNL svoje prve korake napravili upravo u Bjelovaru.

Lokacijska do 29. ožujka

Za ovaj je projekt predviđena zgrada stadiona s gledalištem ukupnoga kapaciteta 1366 sjedećih mjesta od kojih 942 natkrivena i potrebnim pratećim sadržajima, glavno nogometno igralište standardnih dimenzija, jedno pomoćno nogometno igralište, dva košarkaška igrališta za rekreaciju građana i osoba s invaliditetom, dječje igralište, 153 parkirališta za posjetitelje, 3 autobusna ugibališta, 10 parkirališta za automobile i dva za autobuse unutar ograđenog prostora, kolne, pješačke i zelene površine. Ako sve bude po planu, gradnja stadiona čeka nas već u ljetnim mjesecima ove godine.

– Očekujemo da ćemo imati pravomoćnu lokacijsku dozvolu 29. ožujka i nadamo se da će nam tijekom travnja Ministarstvo darovati zemljište što je preduvjet za izdavanje građevinske dozvole. Prije je potrebno izraditi glavne projekte. Gradnja bi mogla početi u lipnju 2018. godine – najavljuje gradonačelnik Hrebak.

V.osnovna škola Bjelovar Ulaganje u V. osnovnoj školi u Bjelovaru Opremili kabinet za asistivnu tehnologiju za djecu s teškoćama