Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
splitsko-dalmatinska županija

Boban dodijelio još 23 ugovora u sklopu projekta "100 sportskih"

ŽUPAN Blaženko Boban naglasio je kako je cilj do kraja mandata osigurati sredstva za ukupno 100 sportskih objekata
1/3
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Načelnici općina i gradonačelnici dobili su sredstva za uređenje postojećih ili gradnju novih sportskih objekata. Prošle godine 17 jedinica lokalnih zajednica dobilo je tu vrstu županijske pomoći

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban dodijelio je 23 ugovora iz projekta "100 sportskih" kojim Županija osigurava sredstva pomoći jedinicama lokalne samouprave za uređenje i gradnju sportskih objekata. Tom prilikom Boban je naglasio kako je cilj do kraja mandata osigurati sredstva za ukupno 100 sportskih objekata.

Uskoro novi natječaj

– Tu se podrazumijevaju objekti za djecu, rekreativce i mlade, koji će se urediti po projektima koje je osmislila lokalna zajednica, čiji su načelnici i gradonačelnici potpisnici ugovora. S ovim projektom nastavljamo i dalje i odmah početkom iduće godine ćemo pokrenuti novi javni poziv i doći do 100 sportskih objekata – najavio je župan Boban i podsjetio kako je ovaj projekt pokrenut prošle godine.

– Na pilot-projekt lani nam se javilo 17 lokalnih zajednica, kojima smo odlučili dodijeliti ugovore ukupne vrijednosti oko 130 tisuća eura. Ove godine suma proračuna je 240 tisuća eura i potpisali smo 23 ugovora s lokalnim zajednicama. I to je čak, po javnom pozivu, bilo nedostatno. Imat ćemo rebalans proračuna i još ćemo šest ugovora potpisati, pa ćemo ove godine doći na brojku 29. Došli smo do pola našeg cilja "100 sportskih" – rekao je Boban.

Ugovor je uručen i načelnici Općine Podgora Petri Radić. Dodijeljeno joj je 10.500 eura za gradnju i uređenje sportskih terena u općini.

– Podržavam ovaj trend početka ulaganja u sport jer je to najvažnije za razvoj mladih ljudi. Počeli smo sanaciju jednog terena, a u budućnosti planiramo gradnju novih terena za višenamjensku uporabu – najavila je Petra Radić.

Grad Solin dobio je 10.500 eura za dogradnju sportskih terena u Vranjicu.

– Taj dio Solina je poprilično opterećen naslijeđenom industrijom. Gradnjom sportske infrastrukture i društvenih sadržaja trudimo se poboljšati kvalitetu života u Vranjicu. Hvala županu i Splitsko-dalmatinskoj županiji što pomažu ravnomjernom razvoju naše županije pa tako i grada Solina – poručio je zamjenik gradonačelnika Solina Ivica Rakušić.

Općina Dicmo dobila je 13 tisuća eura i to za nabavu vanjskih sprava za vježbanje u okviru Zelenog parka. Općina Lećevica za uređenje školskog igrališta dobila je 13.000 eura, Općina Lokvičići za uređenje dječjeg igrališta Lasići 13.000 eura. Općina Podbablje za gradnju dječjeg igrališta u Podbablju Gornjem dobila je 13.000 eura. Općina Prgomet za sanaciju malonogometnog igrališta u Trolokvama dobila je 11.550 eura, a Općina Runovići za sportsko-rekreacijski centar Glavica dobila je 13.000 eura. Općina Šestanovac za nastavak gradnje igrališta na Goričaju dobila je 9000 eura, Grad Vrlika je za rekonstrukciju teniskog terena dobio ugovor na 6000 eura. Općini Muć dodijeljeno je za uređenje mini sportskog igrališta i vježbališta u Neoriću 13.000 eura. Općina Primorski Dolac za gradnju boćarskog igrališta i pratećeg sadržaja dobila je ugovor na 13.000 eura.

Igrališta, boćališta, tereni...

Općina Zmijavci za gradnju i opremanje Street workout i Fitness parka dobila je ugovor od 13.000 eura, a Grad Imotski za projekt osvjetljenja nogometnog igrališta Gospin Dolac dobio je također 13.000 eura. Grad Sinj je za gradnju i opremanje višenamjenskog igrališta na lokaciji sportske dvorane Ivica Glavan Ićo u Sinju dobio 10.750 eura. Općina Marina je za Family Point igralište dobila sredstva za nabavu i montažu sjedalica za gledatelje na igralištu u Bliznoj Donjoj od 4300 eura. Općina Zadvarje za uređenje dječjeg igrališta dobila je ugovor na 6000 eura, a Grad Omiš će na nogometnom stadionu Anđelko Marušić Ferata sagraditi pomoćno nogometno igralište i postaviti zaštitnu ogradu, za što je dobio 6000 eura.

Općina Gradac je za Outdoor fitness Gradac dobila 10.750 eura, a Općina Klis za opremanje vanjskih tribina sportskog nogometnog kluba Uskok 6000 eura. Grad Kaštela je za uređenje svlačionice NK GOSK Kaštela dobio 10.500 eura. Općina Dugi Rat je za rekonstrukciju krova Sportskog centra Streljana dobila 10.500 eura, koliko i Općina Dugopolje za kupnju semafora na nogometnom stadionu Hrvatski vitezovi.

Oduševljen sam posjetom svim gradilištima, čija se vrijednost mjeri u milijunskim iznosima – izjavio je župan Blaženko Boban splitsko-dalmatinska županija Boban: Fasciniran sam tehnologijom i radovima u Lećevici Akademski kipar Mate Roščić izrađuje bistu nezaboravljenog pjevača Vinka Coce koja će biti postavljena u njegovu rodnom Trogiru Cijela priča krenula od obitelji Coce Legendarni Vinko Coce dobit će spomenik u rodnom Trogiru OSIM SKRBI u Centru za starije osobe bit će i drugih prilagođenih aktivnosti, a sve to oživjet će Dragljane Projekt bi trebao biti završen do lipnja 2026. Centar za starije u Dragljanima strateški je županijski projekt