Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Projekt aglomeracija

Bolja odvodnja i vodoopskrba u Požeštini

Foto: pozega.hr
Cilj projekta je poboljšanje životnog standarda i zaštite okoliša na području Požeštine, a bit će realiziran tijekom sljedeće tri godine

U Požegi je održana uvodna konferencija gotovo 170 milijuna kuna vrijednog projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije, sufinanciranog iz fondova EU.

Rodbina, prijatelji i brojni Požežani na vojnoj svečanosti Ročnici dragovoljci prvi put nakon Domovinskog rata prisegnuli izvan vojarne, na središnjem gradskom trgu

Radovi obuhvaćaju gradnju i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe i sustava odvodnje te projektiranje, nadogradnju i rekonstrukciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Cilj projekta je poboljšanje životnog standarda i zaštite okoliša na području Požeštine, a bit će realiziran tijekom sljedeće tri godine.

– Naš konačni cilj je pružiti kvalitetnu vodoopskrbu na ovom području našem stanovništvu i gospodarstvu, a otpadnu vodu koju ispuštamo u rijeku Orljavu dovesti unutar propisanih prihvatljivih granica. Završetkom projekta bit će zaštićena naša okolina, a vode će biti kvalitetne – rekao je Anto Bekić, direktor tvrtke Tekija.