Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Rodbina, prijatelji i brojni Požežani na vojnoj svečanosti

Ročnici dragovoljci prvi put nakon Domovinskog rata prisegnuli izvan vojarne, na središnjem gradskom trgu

1/20
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Milanović: Izabrali ste nešto što u vremenu komfora bira jako mali broj ljudi. Nadam se da najteže dijelove prisege nikada nećete morati ispuniti

– Izabrali ste nešto što danas, u vremenu komfora i duha u kojem svaka želja i svaka ambicija treba biti što prije zadovoljena, u vremenu lagodnosti, bira jako mali broj ljudi. Čestitam na prisezi koju ste dali i nadam se da one najteže dijelove te prisege nikada nećete morati ispuniti – poručio je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović okupljenim ročnicima na svečanoj prisezi u Požegi.

RADOVI PRI KRAJU Obnovljena će knjižnica vrlo brzo otvoriti svoja vrata svim čitateljima

Neka država da sve što može

Milanović je istaknuo kako je povijest učiteljica života koja se ponavlja jednom kao tragedija, drugi put kao farsa, ali uvijek je navala nečega novoga.

– Želim vam sve najbolje, da date sve od sebe i da vam država i narod kojem služite da sve ono što može, pa i više od toga – dodao je Milanović. Ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je kako je pobjednička Hrvatska vojska proizišla iz hrvatskog naroda u teškim vremenima. Posljednjih se godina, kako kaže, prilično ulaže u obrazovanje i obuku.

– Ponosno bih istaknuo kako je ovo prva svečana prisega nakon Domovinskog rata koja se održava s našim narodom, izvan vojarni. Nema svečanijeg i prigodnijeg mjesta za hrvatskog vojnika nego onog među svojim narodom – rekao je Krstičević. Svečana prisega ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u Požegi ove je godine, umjesto u vojarni, prvi put nakon 28 godina održana na središnjem gradskom Trgu svetog Trojstva.

O svemu onome što se ovih dana događa ili će se događati u Zlatnoj dolini na konferenciji za novinare govorili su gradonačelnik Darko Puljašić i Silvija Podoljak, direktorica ureda TZ grada Požege BOGAT CJELOMJESEČNI PROGRAM U POVODU OBILJEŽAVANJA DANA GRADA I GRGUREVA Koncerti u Glazbenoj školi, izložbe, turistički razgled, Grgurevski sajam...

Izložba vojne opreme

Pored rodbine i prijatelja mladih vojnika, prisustvovali su joj i brojni građani Požege. Svi oni imali su priliku razgledati i izložbu vojne opreme koja je izazvala veliko zanimanje. Na vjernost domovini obvezalo se 327 djevojaka i mladića. Pred njima je sada razdoblje intenzivne obuke tijekom koje će stjecati brojna znanja i vještine, a onima koji se odluče profesionalno posvetiti vojnom pozivu nudi se mogućnost kontinuirane obuke i obrazovanja te prilika za sudjelovanje u brojnim međunarodnim operacijama. 

Gradonačelnik Puljašić na konferenciji o odgovornom i održivom turizmu: “Imamo vrhunski proizvod i izvrsne ljude, ali samo zajedno možemo podići kvalitetu naše destinacije”