Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
RADOVI PRI KRAJU

Obnovljena će knjižnica vrlo brzo otvoriti svoja vrata svim čitateljima

Foto: Slavonski.hr
Stara i nova zgrada bit će spoj tradicije i suvremenosti

Rekonstrukcija i dogradnja Gradske knjižnice i čitaonice Požega koja je počela u svibnju prošle godine jedan je od najznačajnijih gradskih projekata čiji se završetak očekuje ovog proljeća, piše slavonski.hr. Uz radove koji se izvode na glavnoj zgradi, Gradska knjižnica i čitaonica Požega od svibnja prošle godine radi u privremenom prostoru udaljenom pedesetak metara od stare zgrade u Kanižlićevoj ulici. Skučeni prostor koji je poštovatelje i konzumente pisane riječi lišio užitka dugotrajnog biranja, listanja i samostalnog traženja, djelatnice knjižnice i čitaonice kompenziraju ljubaznošću, visokim stupnjem profesionalnosti i rijetko viđenom susretljivošću. I velikim strpljenjem koje je potrebno i njima i korisnicima, ali kako se svi nadaju, ne još zadugo.

Erasmus+ projekt Đaci iz Požege, Poljske, Italije i Portugala kod Puljašića

– Drago mi što smo krenuli u završetak projekta koji je počeo davne 2006. godine i do ovih radova koštao oko 16 milijuna kuna. Predugo i preskupo, ali nužno je završiti tu priču. Uz pomoć Ministarstva kulture, uložili smo znatna dodatna sredstva, oko 7,5 milijuna kuna, kako bismo, uz novi dograđeni dio, ostvarili novi život knjižnice i u starom dijelu. Jer naši građani, korisnici i ljubitelji čitanja navikli su upravo na taj prostor, a s uređenjem će dobiti mogućnost za još kvalitetnije korištenje usluga knjižnice. Nadamo se, naravno, vrlo brzom otvorenju knjižnice u punom opsegu, za potpun korisnički užitak – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić prilikom posljednjeg obilaska radova.

Gradonačelnik Puljašić na konferenciji o odgovornom i održivom turizmu: “Imamo vrhunski proizvod i izvrsne ljude, ali samo zajedno možemo podići kvalitetu naše destinacije”

Stara i nova zgrada knjižnice bit će tako jedinstven spoj tradicije i suvremenosti, uz ugodne prostore i odjele, galeriju, kutke za odmor i druženje, javne priredbe i edukacije. Do tada, želite li neku knjigu koja trenutačno nije na privremenim policama – s povjerenjem se obratite knjižničarkama.