Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
BOGAT CJELOMJESEČNI PROGRAM U POVODU OBILJEŽAVANJA DANA GRADA I GRGUREVA

Koncerti u Glazbenoj školi, izložbe, turistički razgled, Grgurevski sajam...

O svemu onome što se ovih dana događa ili će se događati u Zlatnoj dolini na konferenciji za novinare govorili su gradonačelnik Darko Puljašić i Silvija Podoljak, direktorica ureda TZ grada Požege
1/16
Foto: Grad Požega
Dan grada Požege i Grgurevo, spomendan je na slavnu bitku s Turcima, koju je na brdu Sokolovac predvodio fra Luka Ibrišimović, osloboditelj Požege od osmanlijske vlasti

Ožujak je mjesec koji u Požegu donosi niz prekrasnih događanja, njih više od 40, među kojima Požežani i njihovi gosti uvijek uspiju pronaći nešto za sebe.

Gradonačelnik Puljašić na konferenciji o odgovornom i održivom turizmu: “Imamo vrhunski proizvod i izvrsne ljude, ali samo zajedno možemo podići kvalitetu naše destinacije”

Bliži se 12. ožujka, Dan grada Požege i Grgurevo, spomendan na slavnu bitku s Turcima, koju je na brdu Sokolovac predvodio fra Luka Ibrišimović, osloboditelj Požege od osmanlijske vlasti. Bogat cjelomjesečni program uglavnom je ispunjen sadržajima kulturne, sportske i povijesno-edukacijske prirode, a održava se pod sloganom “Grgurevo oslobađa i odjekuje”.

Ljepote Požege

O svemu onome što se ovih dana događa ili će se događati u Zlatnoj dolini na konferenciji za novinare govorili su gradonačelnik Darko Puljašić i Silvija Podoljak, direktorica ureda Turističke zajednice grada Požege.

– Ovo je doista jedan od najvažnijih dana za Grad Požegu i već tradicionalno, pripremili smo se, okupili u zajedničkoj misiji da ponudimo velik broj izvrsnih događanja u našem gradu. Pozivam sve naše sugrađane, goste, sve koji vole uživati u ljepotama Požege da nam se pridruže kako bismo im pokazali bogatstvo našega grada i njegove tradicije i sve ono što ga čini tako prekrasnim – rekao je gradonačelnik Puljašić i pozvao sve sugrađane da sudjeluju u programu obilježavanja ovogodišnjeg dana grada.

Gradnja kompleksa požeškog Komunalca u Industrijskoj ulici ide prema planu Novi poslovni krug omogućit će bolje uvjete rada, proširenje djelatnosti, ali i napredak na planu zaštite okoliša

Organizatori su i ove godine osmislili lepezu zbivanja koja će obilježavanju Dana grada dati i prigodno i kreativno ozračje. Uz one tradicionalne sadržaje, uvijek se tu nađe i pokoja novina. Cilj je biti inovativan i zanimljiv, kako bi se privukao što veći broj turista.

Program obilježavanja započeo je kvalifikacijama za Svjetski plesni kup, koje su u organizaciji Plesnog studija Marine Mihelčić i pod pokroviteljstvom Grada Požege održane u dvorani “Tomislav Pirc”. Više od 700 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Srbije borilo se za odlazak na svjetsku završnicu.

Uslijedilo je predavanje dr. sc. Marije Karbić na temu “Srednjovjekovna Požega”, koje je organizirao požeški ogranak Matice hrvatske, a zatim i koncert pod maskama u Glazbenoj školi. Danas započinju 50. Dani Glazbene škole Požega, koji će potrajati cijeli tjedan, a svaka večer donosi novi koncert vrhunskih glazbenika. Pripremljena su i razna sportska zbivanja, izložbe, javne tribine, predstavljanja knjiga, kazališne predstave i koncerti.

Erasmus+ projekt Đaci iz Požege, Poljske, Italije i Portugala kod Puljašića

Brojna zbivanja

– Brojna su zbivanja, a spomenula bih sada subotu, 14. ožujka kada pozivamo sve naše posjetitelje u grad jer nas očekuje turistički razgled grada od deset sati pod nazivom “Living history: stazom boema i umjetnika”. U isto vrijeme započinje Grgurevski sajam u pješačkoj zoni, a najsvečaniji dio dana je svečani mimohod povijesnih postrojbi i smotra na Trgu svete Terezije Avilske. Pripremili smo i hodanje Požeškom gorom u sklopu projekta “Hodanjem do zdravlja”, a polazak je s Trga sv. Terezije u 12,15 sati. Centralni događaj toga dana je “Bike&Hike Grgurevo – proslava u vinogradima Požeške gore” od 12 do 18 sati – rekla je Podoljak. 

1/15 Foto: Ivica Galovic/PIXSELL