Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Đakovo

Božićni bal lipicanaca

Božićni bal lipicanaca
1/15
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Božićni bal lipicanaca jedinstveno je događanje ne samo u našoj županiji nego i u Hrvatskoj, Europi, a možda i puno šire i trebamo ga pokazati svima, rekao je župan Ivan Anušić

U zatvorenoj jahaonici đakovačke ergele održan sedmi po redu Bal lipicanaca pod nazivom „Tajna bijele kočije“. Glazbeno-scenska predstava s konjima prigodne božićne tematike s jahačima, vozačima, statistima te ženskom pjevačkom skupinom iz Bačkog Monoštora kao gostima večeri oduševila je i ovaj put sve posjetitelje.  

Advent u Đakovu Čarolija đakovačkog adventa ponovno na Strossmayerovu trgu Što skriva tajna bijele kočije

Prigodnim su se riječima obratili ravnatelj Državne ergele Đakovo i Lipik Mirko Damjanović, gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

- Božićni bal lipicanaca jedinstveno je događanje ne samo u našoj županiji nego i u Hrvatskoj, Europi, a možda i puno šire i trebamo ga pokazati svima. Dio je te bogate tradicije koju ima Đakovo i naša Ergela koja povijest piše već više od pola stoljeća - rekao je župan Ivan Anušić i dodao kako su Dani hrvatskog turizma koji će se održati u našoj županiji u listopadu 2019. godine prilika da se pokažemo u najboljem svjetlu, da pokažemo da Đakovo, Osijek, Osječko-baranjska županija i Slavonija imaju što ponuditi u turističkoj ponudi, da nismo samo istok Hrvatske koji je uvijek u nekim problemima, u teškim, depresivnim situacijama, nego baš suprotno, da smo nositelji razvoja, da možemo, hoćemo i imamo s čime.

Rasprava o projektima Partnerske konzultacije Grad na putu do 12 milijuna eura Projekt 'Srednjovjekovni stol Đakova i Đakovštine' turistički proizvod destinacije i manifestacija Predstavljen projekt 'Srednjovjekovni stol Đakova i Đakovštine'