Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
pun trg svetog jure

Božićni domjenak i velika virska fešta s Draženom Zečićem

Sjajna atmosfera vladala je na Viru za Božić
Foto: Općina Vir
Nije trebalo posebno tražiti, ruke su bile u zraku uz Zečićeve pjesme, a po običaju je pao i vlakić ispred bine

Treći put u posljednje četiri godine Dražen Zečić, legenda hrvatske estrade, došao je na Vir na božićni koncert te, kao i svaki put dosad, napravio pravu božićnu feštu na punom Trgu svetog Jure. Došli su na Vir nebrojeni Zečićevi fanovi iz svih krajeva Zadarske županije, mnogi virski vikendaši i domaći Virani kako bi uživali u vječnim hitovima kralja zabavne glazbe i druženju na otoku.

– Ovo mi je treći Božić na Viru. Napredujem pomalo, možda dogodine dođem na proslavu Nove godine – našalio se splitski kantautor praćen svojim dugogodišnjim Banana bendom iz Zadra.

Božićni ukrasi malih Virana humanitarna akcija Virski mališani izradili stotinjak božićnih ukrasa za Vukovarce

Nije trebalo posebno tražiti, ruke su bile u zraku uz Zečićeve pjesme, a po običaju je pao i vlakić ispred bine.

Inače, uoči koncerta održao se i tradicionalni virski božićni domjenak koji je okupio sve Virane dobre volje i djelatnike cjelokupnog sustava Općine Vir, kao i brojne druge posjetitelje otoka.

– Najljepše od svega je vidjeti vas u tolikom mnoštvu i zajedništvu. Duhovnu hranu dao nam je blagdan Božića pa ste večeras pozvani uživati i u ovoj drugoj, svjetovnoj – kazao je virski župnik don Tihomir Vulin blagoslovivši jelo koje je bilo ponuđeno na štandovima i adventskim kućicama Vir turizma.

Prvaci III. HBL-a kreću u novu sezonu Virski boćari ispisuju nove stranice slavne povijesti

S virskim župnikom bili su zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić i predsjednik Općinskog vijeća Rajko Radović, koji su pozdravili sve goste otoka i svima čestitali Božić, a do koncerta Dražena Zečića i njegova Banana benda zapjevala je i mješovita klapa Puntadura.

Svoj doprinos blagdanskoj atmosferi i dobrom duhu koji je vladao Trgom svetog Jure dali su djelatnici Vir turizma za štandovima, na kojima su bile sjajne gastronomske minijature kuharskog tima restorana Kotarina: pašteta od tune aranžirana komadićima cherry rajčica i paprika, slavonski kulen na krem namazu, pršut i sir, bakalar na bijelo, sendvič s fileom brancina i mrkvom, zimska salama dekorirana pahuljom od sira, grožđe, jabuke, naranče, kivi, čokoladni kolači, kroštule, fritule, panna cotta s preljevom od šumskog voća, kolači s kokosom i brojne druge slastice. 

Vir S gotovo 114.000 noćenja ostvarenih u listopadu Vir je četvrta destinacija u Hrvatskoj Slovenci, Nijemci i Mađari ostvarili najviše noćenja na Viru