Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Oko 300 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji

Branitelji iz Sisačko-moslavačke županije posjetili Knin

storyeditor/2024-07-01/smz_a_slager_knin_putovanje.jpg
Foto: Sisačko-moslavačka županija BRANITELJI su obišli Kninsku tvrđavu i Kninski muzej, a počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima odali su kod spomenika hrvatske pobjede "Oluja 95"
Posjet gradu Kninu organizirala je i financirala Sisačko-moslavačka županija, čime su završile aktivnosti vezane uz obilježavanje Dana županije

Oko 300 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji iz 25 braniteljskih udruga s područja Sisačko-moslavačke županije posjetilo je Knin – grad hrvatske pobjede. Posjet gradu Kninu organizirala je i financirala Sisačko-moslavačka županija, čime završavaju programske aktivnosti vezane uz obilježavanje Dana Sisačko-moslavačke županije. Hrvatski branitelji s područja naše županije izrazili su želju posjetiti grad Knin kako bi se susreli s tamošnjim braniteljima i pozvali ih da posjete Sisačko-moslavačku županiju čiji su branitelji također dali nemjerljiv doprinos u oslobađanju i stvaranju naše domovine.

Za kraj sveta misa

Hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji ispratio je zamjenik župana Mihael Jurić. Poželio je braniteljima sretan put i ugodno druženje u gradu simbolu hrvatske pobjede u Domovinskom ratu.

Šest autobusa je u Knin krenulo iz Siska, Kutine, Novske, Popovače i Topuskog. Tijekom posjeta Kninu hrvatski branitelji obišli su Kninsku tvrđavu i Kninski muzej, a počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima odana je kod spomenika hrvatske pobjede "Oluja 95". Na povratku posjetili su još i Crkvu hrvatskih mučenika u Udbini, gdje su prisustvovali svetoj misi za sve one koji su dali svoje živote u obrani Hrvatske. Sisačko-moslavačka županija prošle je godine za hrvatske branitelje prvi put organizirala posjet Vukovaru, a ove je godine u dogovoru s Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata organiziran put u Knin. – Drago mi je što za naše hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji možemo organizirati ovakva druženja koja su za njih jako važna. Ova naša aktivnost i inicijativa prepoznata je i podržana od svih braniteljskih udruga, što potvrđuje i broj sudionika koji su danas krenuli put Knina, grada koji je simbol hrvatske pobjede u Domovinskom ratu – rekao je župan Ivan Celjak. Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata SMŽ Nenad Bužanić zahvalio je Županiji i županu Ivanu Celjaku na inicijativi i financiranju ovakvih aktivnosti za hrvatske branitelje.

Obići će sva značajna mjesta

– Ova aktivnost jako je važna za sve nas hrvatske branitelje, prije svega zbog druženja i zajedništva, ali i kako bismo obišli sva značajna mjesta iz Domovinskog rata. U zajedništvu Sisačko-moslavačke županije i Koordinacije drugi put odlazimo na ovakvo putovanje. Nedavno su treći put zaredom održane i sportske igre hrvatskih branitelja u Topuskom, što je također važna aktivnost za sve nas branitelje – rekao je Bužanić.

U povodu 11. obljetnice ulaska Hrvatske u Europsku uniju, koji se obilježava 1. srpnja, u petak će se odigrati sada već tradicionalni Susret pri Kalinu Dugogodišnje prijateljstvo Tradicionalni 11. Susret pri Kalinu storyeditor/2024-06-28/PXL_250923_103749464.jpg Šibenik je najmanji grad s najviše UNESCO-ovih spomenika Prije 180 godina u Šibenik je uplovio prvi turistički kruzer nagrađeni učenici Ugostio ih gradonačelnik Nagrađeni najuspješniji velikogorički učenici