Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Završeni radovi na novoj kanalizaciji, nastavlja se asfaltiranje kolnika u Svetoj Nedelji

Brezju i Jagnjić Dolu 2,5 km asfaltirane ceste

Asfaltiranje još traje, a dosad je pokriveno 600 metara ceste
Foto: Grad Sveta Nedelja
U planu je i postavljanje LED rasvjete po cijeloj dužini novoasfaltiranih prometnica

U naselju Brezje na Malogoričkoj cesti kao i u naselju Jagnjić Dol, gdje se nalazi Svetonedeljska cesta, nakon provedenog javnog natječaja, završeni su radovi na izgradnji kolektora fekalne kanalizacije, a prometnice ispod koje kanalizacija teče dobit će novi asfalt pa će tako korist naselja oko grada Svete Nedelje biti višestruka.

Investitor tog projekta je Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. iz Zagreba., a izvoditelj radova je tvrtka Palir d.o.o. U sklopu investicije napravljeni su i kućni priključci na fekalnu kanalizaciju na koju se priključilo mnogo stanovnika navedenih ulica, što znači da je velik broj kućanstava konačno dobio kvalitetnu kanalizaciju.

Lipik U Antunovcu asfaltirali prometnicu i riješili oborinsku odvodnju Prometnim povezivanjem do bolje kvalitete života

Budući da se postojeći asfaltni kolnik, zbog lošeg stanja u kojem je ostao nakon izvedbe kanalizacijske mreže nije mogao sanirati, Grad Sveta Nedelja zajedno s Županijskom upravom za ceste Zagrebačke županije krenuo je s radovima na izvedbi nove kolničke konstrukcije i novog asfaltnog kolnika.

Asfaltiranje obuhvaća prometnicu u punoj širini i duljini cijele trase od 2,5 kilometra. Do sada je asfaltirano 600 metara prometnice, a radovi se nastavljaju dok cjelokupna prometnica ne bude sanirana.

Kako bi se podigla sigurnost kretanja u cestovnom i pješačkom prometu, na cijeloj trasi prometnice u planu je također postavljanje novih LED rasvjetnih tijela u sklopu projekta NEWLIGHT.

Postavljena svjetla trebala bi povećati vidljivost i pješaka i vozača, kako bi djeca mogla sigurno hodati, a vozači bolje vidjeti u vožnji. Nova rasvjeta bit će lokacijski pozicionirana na svakom stupu duž cijele dionice.

Nagradu je primio zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi U kategoriji gradova srednje veličine Sveta Nedelja najbolji grad za gospodarstvo u RH