Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U Antunovcu asfaltirali prometnicu i riješili oborinsku odvodnju

Prometnim povezivanjem do bolje kvalitete života

Lipik
Foto: Lipički compas
Za rekonstrukciju ceste i oborinske odvodnje dobiveno je oko 4,9 milijuna kuna

U Antunovcu nedaleko od Lipika ovih je dana završena rekonstrukcija prometnice i oborinske odvodnje nerazvrstane ceste N0102. Izvođenje završnih radova obišli su gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i Marijan Strganac, direktor gradskog komunalnog poduzeća Lipkom. Radove vrijedne 4,3 milijuna kuna izvodili su djelatnici Poduzeća za ceste iz Bjelovara. Podsjetimo, gradonačelnik Kasana u veljači ove godine u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu potpisao je ugovor o financiranju Mjera 7 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima” iz Programa ruralnog razvoja. Za projekt rekonstrukcije prometnice i oborinske odvodnje ceste N0102 u Antunovcu dobiveno je oko 4,9 milijuna kuna.

Čvarkijada Slavonsko kolinje i čvarkijada u Dobrovcu kraj Lipika Najukusniji su čvarci Mjesnog odbora

– Realizacijom ovog projekta znatno će se poboljšati prometna povezanost gospodarskih objekata, a isto tako i kvaliteta života u Antunovcu, kako građanima, tako i poduzetnicima te obiteljima koje se bave poljoprivredom. Zbog toga mi je posebno drago što je projekt prošao. U proteklom vremenu obnavljali smo naselja Gaj, Marino Selo i Poljanu, a sad je red došao i na Antunovac kao i na ostala naselja, uključujući i samo središte Lipika – rekao je Kasana.

Lipik Medicinske sestre iz Lipika na međunarodnoj konferenciji U Japanu svjedočile o Domovinskom ratu

Glavna aktivnost projekta bila je rekonstrukcija prometnica koje se sastoje od asfaltiranja kolničke konstrukcije i uređenja jaraka oborinske odvodnje. Radovi su obuhvatili izgradnju nerazvrstane ceste koja se sastoji od Školske ulice (duljine 674,54 m i širine kolnika 4 m), Male ulice (duljine 824,62 m i širine kolnika 4 m) te Gajske ulice (duljine 583,19 m i širine kolnika 5 m). Pored gospodarskih objekata poput silosa, sušara i farmi, na asfaltiranoj se cesti nalazi i javni vjerski objekt kojem je sada također olakšan pristup.

Lipicanci Sljedeće godine gradit će se nova ergela Lipik Jedanaesta obljetnica povratka lipicanaca