Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
turistički rast u garešnici

Broj turističkih noćenja veći za 1839

Garešnica
Foto: TZ Garešnica
Jedna od perjanica turističke ponude garešničkog kraja je i hotel Garić

Čak 800 više dolazaka gostiju u odnosu na prošlu godinu ostvareno je u Garešnici, službeno je potvrđeno i iz gradske Turističke zajednice. Konkretno, prošle je godine zabilježeno 3426 dolazaka gostiju, dok je broj noćenja s 4963 skočio na 6802, što je povećanje od čak 1839 noćenja. Ovom uspjehu, tvrde iz Turističke zajednice, kumovala je povećana turistička ponuda, gradske manifestacije poput Gastro-flore, Gariglazbijade, Adventa i ostalih.

Riječ je o rabljenom građevinskom stroju koji je koštao oko 220 tisuća kuna Ulaganje u Garešnici Stroj za brže i efikasnije radove Komunalca

– Garešnički kraj svake se godine izdigne sa svojom turističkom ponudom. Zasigurno su ovom uspjehu pridonijele gradske manifestacije, koje organiziramo u suradnji s Gradom Garešnicom i gradskim tvrtkama, ali i stalna ulaganja u unapređenje gastroponude i otvaranje novih smještajnih kapaciteta – rekla nam je direktorica TZ Sjeverna Moslavina Daniela Belak te naznačila kako prostora za napredak još uvijek ima.

Župan Damir Bajs i ravnatelj Fonda Dubravko Ponoš obišli su radove na Osnovnoj školi Garešnica u sklopu kojih će se obnoviti i školsko-sportska dvorana BBŽ među vodećim županijama po korištenju Fonda za energetsku učinkovitost Osnovna škola Garešnica dobit će novo ruho vrijedno 11 milijuna kuna, đaci će ići na nastavu u potpuno obnovljenu zgradu

Turizam u garešničkom kraju, smatra, tek je u povojima, a prirodni potencijali su veliki.

– Neke smo turističke projekte od strateškog značenja za ovaj kraj već realizirali, poput projekta „Stazama graničara“ i uređenja odmorišta na cikloturističkoj ruti, u završnoj fazi je realizacija projekta „Put baštine – od trapista do graničara“, a tek nam predstoji realizirati naš najveći projekt „Zeleni vrtovi Poilovlja“ koji je vrijedan 21,6 milijuna kuna – kaže Belak.

Hotel Garić svakako je jedna od perjanica turističke ponude tamošnjeg kraja pa je i u njemu zabilježeno 3166 gostiju i 5416 noćenja. 

Novosti u odlaganju Građani Garešnice sve više odvajaju otpad