Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Ugovori za potpore

Brojne i vrijedne udruge bogatstvo su županije

Novac za udruge
Foto: Kristijan Toplak

Virovitičko-podravska županija za programe i projekte udruga sa svog područja na godišnjoj razini izdvaja više od 120.000 eura. U utorak je na prigodnoj svečanosti u Tehnološkom inovacijskom centru u Virovitici DVD-ima i udrugama od općeg interesa za VPŽ ugovore uručio virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Na temelju prijave na javni poziv Virovitičko-podravske županije sredstva su odobrena za 119 programa i projekata DVD-a i udruga od općeg interesa VPŽ-a, a već ranije sredstva su dobile udruge proistekle iz Domovinskog rata, kao i udruge u kulturi.

Uz župana Androvića, svečanosti su nazočili zamjenik župana Marijo Klement, županijska pročelnica Službe za poslove župana i opće poslove Jasna Abramović te pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok.

– Za programe i projekte udruga Virovitičko-podravska županija izdvojila je 10.000 eura više nego u 2023. godini. Nastojat ćemo i dalje povećavati sredstva za vaš rad jer brojne i vrijedne udruge bogatstvo su županije i mi ćemo uvijek biti uz vas – istaknuo je župan Andrović. 

Županijske potpore virovitičko-podravska županija Za 157 obrtnika, poljoprivrednika i poduzetnika 285.000 eura potpora Potpore za turističke zajednice Potpisani ugovori vrijedni više od 160 tisuća eura Sredstva za projekte lokalnih turističkih zajednica Usvojen je proračun Virovitičko-podravske županije za 2024. godinu koji iznosi 74.770.000 eura. Župan Igor Andrović osvrnuo se na dio najznačajnijih projekata koji su završeni u godini na izmaku Državna revizija Nema propusta u poslovanju VPŽ-a