Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Članovi županijskog sportskog saveza na sastanku sa županom Bajsom

Čak 40 škola član je Saveza športskih društava, a natječe se njihovih 3000 učenika

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Župan Damir Bajs istaknuo je da je Savez ove godine nabavio dva nova vozila za potrebe svih sportaša u županiji

Savez školskih športskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije predvođen predsjednikom Draženom Milakovićem susreo se s bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom.

Posjet kineske delegacije EUROPSKA PRIJESTOLNICA KULTURE Delegaciji kineske grupacije predstavljena riječka kulturna i turistička ponuda

“Vrtim zdravi film”

Bila je to prilika za razgovor o radu Saveza školskih športskih društava BBŽ-a kao i o aktivnostima koje planiraju u nadolazećem razdoblju. Inače, Savez školskih športskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije okuplja sva školska sportska društva koja djeluju u školama na području županije i grada Bjelovara. Ukupno 40 škola učlanjeno je u županijski Saveza i oko 3000 učenika županijskih škola sudjeluje u natjecanjima koje organizira Savez.

URUČENE DIPLOME NOVOPROMOVIRANIM MAJSTORIMA BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA Diploma u ruke: Novopromovirani majstori istesali zanat

Savez provodi i organizira županijska školska sportska natjecanja te provodi projekte u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom kao krovnom organizacijom na nivou Republike Hrvatske. To su projekti "Univerzalne sportske škole" koje provode učitelji tjelesne i zdravstvene kulture za učenike od 1. do 4. razreda u kojima je prošle školske godine bilo 16 odjeljenja, zatim projekt "Vježbaonica" za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola i učenike srednjih škola, projekt "Vrtim zdravi film" za učenike 7. razreda putem kojeg se educiraju o pravilnoj prehrani te projekt "Nogomet u škole" u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom.

ENERGETSKOM OBNOVOM OPĆE BOLNICE BJELOVAR I STOMATOLOGIJE ENERGETSKA OBNOVA OPĆE BOLNICE BJELOVAR I STOMATOLOGIJE Kreće najvrijedniji projekt na području Bjelovara

Osnovni izvor financiranja Saveza školskih športskih društava je Županija koja godišnje prati njihov rad s 300.000 kuna. Savez za sljedeću godinu planira organiziranje Županijskog školskog sportskog dana u svibnju 2020. na kojem bi se sve škole koje sudjeluju u projektima predstavile sa svojim učenicima i voditeljima. Također, u planu je i organizacija škole plivanja za sve učenike 4. razreda koji nisu plivači na bazenima u Bjelovaru, Daruvaru i Velikom Grđevcu. U planu je i osnivanje Županijskog kineziološkog saveza kao udruge koja bi provodila edukaciju profesora tjelesne i zdravstvene kulture i pomagala sportskim klubovima u edukaciji trenera koji rade u našoj županiji.

Inače, Bjelovarsko-bilogorska županija na godišnjoj razini za potrebe sporta i rekreacije iz proračuna izdvaja 2,4 milijuna kuna i to za rad Športske zajednice naše županije, Saveza školskih športskih društava, Športskog saveza invalida, Saveza izviđača, Zajednice tehničke kulture te za ostale sportske aktivnosti.

Potpisan je ugovor o izradi Masterplana prometnog sustava Bjelovarsko-bilogorske županije Nadamo se da ćemo uskoro riješiti prometnu izoliranost i dobiti brzu cestu

Proširenje aktivnosti

– Ove je godine Savez nabavio i dva nova vozila za potrebe svih sportaša naše županije. Također, nizom aktivnosti koje provodite uspjeli smo obuhvatiti veliki broj učenika koji polaze naše škole, a praktički svaki treći učenik u županiji sudjeluje na sportskim natjecanjima.  Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da vas podupremo u proširivanju vaših aktivnosti – naglasio je župan Damir Bajs.