Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Potpisivanje ugovora o stipendiranju

Čak milijun kuna za studente s područja Županije

Novih 20 studenata primat će financijsku pomoć od Županije
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Novih 20 studenata primat će financijsku pomoć od Županije

Čak 20 novih studenata ovih je dana potpisalo ugovore o stipendiranju s Bjelovarsko-bilogorskom županijom koja će im nastaviti pomagati financiranjem visokog školovanja. Tako se s novim stipendistima broj studenata popeo na 69, dok je od 1996. do danas Županija stipendirala 500 studenata.

Proširenje kapaciteta smještaja na Sveučilištu Pula sve više postaje pravi studentski grad, od 2021. godine dom će imati gotovo 400 ležaja

Visina mjesečne stipendije iznosi tisuću kuna i isplaćuje se deset mjeseci tijekom godine. Za tu namjenu u novom županijskom proračunu planirano je 1,000.000 kuna. Mislav Cikoš iz Bjelovara jedan je od novih potpisnika ugovora i student je prve godine medicine u Zagrebu, a ističe kako će mu stipendija uvelike pomoći u financiranju svakodnevnog studentskog života.

– U domu sam pa mi je malo lakše nego da sam u stanu, ali odjeća i knjige su dosta skupe, pa onda i prijevoz i ostale životne potrepštine – kazao je Mislav koji se nakon završetka studija nada pronaći posao na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

KAPITALNI PROJEKTI Počinje obnova tvrđave sv. Ivana, gradi se studentski dom, ulaganja i u gospodarstvo

Župan Damir Bajs naglasio je kako se svake godine trudi ispraviti nepravdu nanesena akademskih godina 2009./10., 2010./11., u 2011./12., kad za vrijeme obnašanja dužnosti tadašnje županijske vlasti, nije bilo stipendiranja Županije.

– Moram reći da su oni koji su izabrani, izabrani prije svega na temelju kriterija izvrsnosti, a onda tek po nekim drugim kriterijima. Ono što želimo jest da završe fakultet i da se vrate u županiju i da ovdje rade, pomognu nam svojim znanjem, jer u tom je slučaju stipendija je bespovratna – objasnio je župan Bajs.