Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Plesni spektakl Požeških mažoretkinja

Čarolija božićne večeri okupila stotine plesača

1/7
Foto: Slavonski.hr
"Što bi bio požeški prosinac, najljepši mjesec u godini bez ove priredbe?"

"Čarolija božićne večeri" naziv je plesno scenskog spektakla kojega su i ove godine uoči nadolazećih blagdana pripremile požeške plesačice i plesači pod mentorstvom Marine Mihelčić. Tako su skupa Djeda Božićnjaka dočekali svi uzrasti plesača, od onih najmanjih do najstarijih dobnih skupina i mnogobrojnih posjetitelja koji su došli uživati u bogatstvu plesnog pokreta.

Hrvatska turistička zajednica osigurala je 55.000,00 kuna za ovaj projekt Postavljene ciklo stanice diljem županije

U ovogodišnjoj priredbi sudjelovali su Plesni studio Marine Mihelčić, Požeške mažoretkinje i Twirling kluba Požega, UO Plesna radionica Ilijane Lončar, Gimnastičko društvo Sokol, učenici požeških osnovnih škola, Dječji vrtić Požega, mažoretkinje iz Jakšića i Pleternice te Plesni klub Boa.

Foto: slavonski.hr

- Što bi bio požeški prosinac, najljepši mjesec u godini bez ove priredbe? Drago mi je da smo se okupili ovdje, što su ovdje sve plesačke skupine jer naš grad doista ima što ponuditi. Roditeljima posebno hvala, a hvala i svim dragim ljudima koji rade s ovom prekrasnom djecom koja svoj grad promoviraju na najbolji i najljepši način - rekao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić te poželio svima ugodne blagdane, uspješnu 2019. godinu i puno plesnih nastupa, nagrada i uspjeha.

Predstavljanje pretiska djela "Sveta Rožalija" iz 1780. Znanstveni skup o velikom slavonskom pjesniku i prosvjetitelju ‘Kanižlića treba opet vratiti u puk jer on je pisao za narod’