Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Pripreme za školu

Čazma i Bjelovar pomažu roditeljima učenika

Učenici u Bjelovaru mogli bi iduće godine imati besplatne udžbenike
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Čazma treću godinu zaredom osigurava besplatne udžbenike, Bjelovar daje 300 kn pomoći za nabavu knjiga

Grad Čazma i ove godine će, treću zaredom, osigurati besplatne udžbenike svim učenicima Osnovne škole Čazma te pratećih područnih škola. U suradnji sa školom, obavljena je procjena udžbenika koji su u dobrom stanju i koji se mogu koristiti i predstojeću školsku godinu, dok će potrebne nove udžbenike te radne bilježnice osigurati Grad Čazma koji je za tu namjenu odredio oko 200.000 kuna u proračunu.

Sajam u Gudovcu Jesenski međunarodni sajam Na sajmu u Gudovcu oko 40.000 posjetitelja

Besplatni udžbenici i radne bilježnice osigurane su za sve učenike od 1. do 8. razreda Osnovne škole Čazma. Na ovaj način roditelji učenika mogu bez financijskih opterećenja dočekati početak nove školske godine. Grad Bjelovar od ove godine će sufinancirati udžbenike i radne bilježnice za novu školsku godinu za osnovne škole. Tako će roditelji osnovnoškolaca s područja Grada Bjelovara dobiti jednokratnu pomoć od 300 kuna čime će im kupnja knjiga biti olakšana.

Obrazac zahtjeva za isplatu pomoći može se preuzeti na web stranici Grada Bjelovara ili u Info uredu Grada Bjelovara te će se s potrebnom dokumentacijom zaprimati od 24. rujna do 31. listopada 2018. u Info uredu Grada Bjelovara. Za ovu pomoć je u bjelovarskom proračunu izdvojeno oko 900 tisuća kuna, a plan je da se sredstva za nabavu udžbenika povećavaju kako bi se ubuduće potpuno osigurali besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce. 

Bjelovar Ulaganje Senzorna soba u Dječjem vrtiću Bjelovar