Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Ulaganje

Senzorna soba u Dječjem vrtiću Bjelovar

Bjelovar
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Od sljedeće godine roditelji će vrtić plaćati 500 umjesto 600 kuna, podsjetio je gradonačelnik Hrebak

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak potpisao je ugovor o sufinanciranju radova i usluga za “Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića”. Riječ je o ugovoru vrijednom 425.761 kuna, u sklopu kojeg će u Dječjem vrtiću Bjelovar biti omogućeno opremanje senzorne sobe i igrališta za djecu s poteškoćama u razvoju.

Utrka u Bjelovaru Nova sportska atrakcija Trkači će u rujnu “zauzeti” staru jezgru Bjelovara

– Konkretno riječ je o objektu Dječjeg vrtića Bjelovar u Ulici Alojzija Stepinca. Od navedenog iznosa 70.000 kuna odnosi se na podprojekt izrade dokumentacije za izgradnju jaslica u naselju Sjever, prema Zvijercima, tako da zapravo rješavamo dva projekta u sklopu kojih naše sufinanciranje iznosi oko 40% –objašnjava gradonačelnik Hrebak. Ulaganjem u senzornu sobu koja je od jeseni otvorena u V. osnovnoj školi uvelike je olakšan život dijelu roditelja koji su inače svoju djecu nekoliko puta tjedno morali voditi u Zagreb.

Gradonačelnik vjeruje da će soba koja će biti otvorena u sklopu vrtića omogućiti da roditelji s ovog područja više neće morati putovati u Zagreb. Dio djece čije zaostajanje u motorici ne spada u spektar poremećaja obuhvaćen terapijom u senzornoj sobi moći će se razvijati uz igru na senzornom igralištu. Sve navedeno govori u prilog kako Grad vodi računa o rastu standarda vrtića i njegove pristupačnosti roditeljima, jer će od sljedeće godine u većem postotku sufinancirati njegovu cijenu. Tako će roditelji plaćati vrtić 500 umjesto 600 kuna. Hrebak je dodao kako su pred potpisivanjem i ugovori vezani za omogućavanje rada popodnevne smjene vrtića pa prema dosadašnjim pozitivnim povratnim informacijama očekuju odluku o financiranju i potpisivanje ugovora do jeseni.     

Bjelovarski graničari-husari Prvi put Bjelovarski graničari-husari na 303. Sinjskoj alci