Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Nizom događanja obilježen Dan grada Čazme

‘Čazma nije velik grad, ali pred njim su velike mogućnosti’

Dodjela nagrada u Čazmi
Foto: Grad Čazma
Čeka nas mnogo posla te se nadam i vjerujem da će građani podržati i prepoznati trud koji ulažemo – poručio je gradonačelnik Pirak

Prošloga je tjedna završeno obilježavanje Dana Grada Čazme. Uz bogat zabavni i kulturni program, održala se i svečana sjednica tijekom koje su se sumirali uspjesi grada tijekom protekle godine.

Niz projekata

– U ovih godinu dana realizirali smo, provodimo ili imamo u završnoj fazi pripreme 20 projekata vrijednih ukupno 40 milijuna kuna. Nećemo na tome stati, već idemo dalje, a najbolji je primjer “Čazma Natura”, najveći projekt u povijesti grada. Čazma nije velik grad, ali pred njim su velike mogućnosti. Kako bismo ih u potpunosti iskoristili, moramo biti složni i usmjereni k istim ciljevima. Moramo podržavati jedni druge i biti uporni. Zato ponavljam, čeka nas mnogo posla te se nadam i vjerujem da će građani podržati i prepoznati trud koji ulažemo, baš kao što ga prepoznaju prolaznici ili Čazmanci koji su se davno odselili pa se sada čude i pozdravljaju pozitivne promjene u svojoj Čazmi – zaključio je tijekom sjednice gradonačelnik Dinko Pirak.

Ivan Bosančić Razgovor s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem Važno je osigurati budućnost mladima

Naglasio je da nije sve u projektu “Čazma Natura”, jer tu su i nogostupi, odvodnja, autobusna stajališta, poljski putovi, nerazvrstane ceste. Kao i u svakom kućanstvu, tako i u gradu - samo u većem omjeru - postoje, tvrdi, svakodnevne životne stvari s kojima se susreću stanovnici kojima se najčešće izlazi u susret, kazao je Pirak.

Gradsko je vijeće Grada Čazme dodijelilo i javno priznanje Zlatni grb Grada Čazme MOK-u Čazma, tvrtki Dar blue, Benediktu Vrlcu i Hrvatskim cestama.

Čazmanski trojac ostvario je odlične rezultate na prvenstvu koje se održalo u Mađarskoj Veliki uspjeh Čazmanci imaju europskog prvaka u dizanju girja

Priznanja su dobili i Kettlebell klub Čazma, Terezija Kurtanjek i Valentina Šepak Molnar. Prije same sjednice položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika Hrvatskim braniteljima. Ovaj je moslavački gradić proslavu Dana grada započeo još početkom srpnja, a svečanom sjednicom Gradskog vijeća počeo je završni dio slavlja. Niz događaja poput 6. Memorijala “Dominik Deželić” na nogometnom stadionu u Čazmi, gradskog vatrogasnog natjecanja i održavanja “Zapovijedi pod lipom” u organizaciji KUD-a Sloga Miklouš, obilježili su ovogodišnje čazmansko ljeto. Upravo se “Zapovijed pod lipom” pretvorila u tradicionalnu turističku manifestaciju koja se organizira već nekoliko desetljeća.

Djeluju već 86 godina

Riječ je o društvu koje djeluje 86 godina te koje, po drevnom običaju, svake druge nedjelje u srpnju, poslije završetka žetvenih radova organizira tu jedinstvenu manifestaciju. Naime, tjedan dana prije same manifestacije intenzivno se uređuje selo, pripremaju se nošnje i ručnici za ukrašavanje prozora i ograda te vadi sve ono što se nekada upotrebljavalo u svakodnevnom životu. Posljednja tri dana proslave građane su zabavljali Miroslav Škoro, Željko Bebek i Opća Opasnost.

Dinko Pirak Projekt 'Uključi se!' Pet bicikala za žene koje obilaze korisnike